2013. március 25., hétfő

Képkeretek / Frames

Ma félretettem egy kicsit a húsvéti tennivalókat és inkább ezekkel a régi keretekkel dolgoztam. Már nagyon szerettem volna nekiállni, kellemes munka, gyorsan megy, mert mindegyik fehér festést kap.
Bolhapiacokon vettem őket, mivel nincs bennük üveg, már 100 Ft-tól megvehetők.

***
Today I put aside the Easter tasks and I worked on these old frames instead. I was looking forward to it already, it's a nice piece of work, goes fast since all of them get a white finish.
I bought then on a flea market, starting from 30 cents hence without glass.


Ilyen az eredeti állapot, nincsenek lecsiszolva, csak alaposan lesúrolva.

***
This is the original state, unpolished, only washed thoroughly.



Ilyen kis mennyiségért elég csak egy kis hobbi alapozót kinyitni. Jól fed, jól tapad. A jobb oldalon látszik, milyen egy rétegben, majd kettőben az alapozó. Más nem is kerül rá.

***
For this small surface a little hobby ground coat will do. It covers and sticks well. The right picture shows how it looks like in one and two layers. Nothing else is needed.


És ezért nem szükséges számomra üveg a keretekbe: mert pl. keresztszemes hímzések kerülnek majd beléjük.

***
And this is why I don't need glass into the frame: I will insert cross stitch patterns into them.


2 megjegyzés:

  1. Hova jársz bolhapiacra, Modesz? :D Nagyon szeretem a képkereteket.... :D Szeretnék néhány nagyot, nem baj, ha nincs üvege....

    VálaszTörlés
  2. Olgám, nagyobb kereteket a Bakancsos utcai bolhapiacon szoktam látni a XVII. kerületben. Nekem B. Kati ajánlotta annak idején, tényleg jó hely. De ez olyan műfaj, hogy nehéz konkrét dologért menni.
    A múlt héten vettem még kicsiket a Petőfi Csarnoknál is.

    VálaszTörlés