2013. március 11., hétfő

Brownie Maci / Brownie Bear

Úgy alakult, hogy egy apróság miatt említést nyert a nevem két nagyon klassz lány vezette blogon a minap. A Falusi Libák gyűjtögettek az utóbbi időkben az olvasóik ötleteiből, receptjeiből, és hogy, hogy nem, a téli ünnepekkor elkövetett mézeskalács bögrefedőm nyomán, egyikőjük, Julia mézes gyúrásba fogott márciusban a gyermekeivel. A kellemes délutánjuk eredménye ITT látható. Köszönöm lányok, hogy gondoltatok rám és megemlítettetek az oldalatokon :)
Mindeközben úgy alakult, hogy a mézest megelőző bejegyzésükben éppen egy nagyon ínycsiklandó BROWNIE RECEPT-et mutattak be Juliáék, amire már magam is nagyon vágytam és meg is ígértem a családnak. Aztán jött az utolsó lökés, mert tegnap a Petőfi Csarnoknál a bolhapiacon egy nagy méretű teflonos mackó tepsit találtam. Így született a mi brownie macink. Vegyük figyelembe, hogy a négyéves segédemmel rajzoltuk meg a cukormázat.
Ezért lett jobb, mintha én csináltam volna :) Még azt is tudni kell, hogy a nagy maciformánknak van egy kisfia is, egy kicsi forma, amit Ausztriában a badeni bolhapiacon találtam 10 centért! :) Szép, hibátlan darab ő is. Ezek új formák, boltban is kaphatóak, tízszer ennyiért. De a brownie bocsot sajnos túl hamar ütöttük ki a formából, és mivel leesett az arca, nem került a fényképezőgép elé :)
A recept nagyon jó, próbáljátok ki!

***
Due to a minor thing my name was mentioned on a blog edited by two great women. The "Rural Geese" have been recently collecting ideas, recipes from their readers, and how come, one of them, Julia started to knead gingerbread in March with her children based on my cup covers I had made during the winter season. The result of their pleasant afternoon can be seen HERE. Thank you, girls that you were thinking on and mentioning me on your site :)
In the meantime I found that Julia showed a very tasty BROWNIE RECIPE in the post just before the gingerbread that I had promised to my family. Then as a last push I came across a large bear-formed teflon pan on the flea market at Petőfi Hall. So our brownie bear was born.
Please consider that I drew the sugarcoat with my four-year old assistant. So it came out much better than if I would have made it myself :)
The large bear pan has a little son, a small pan that I bought on the flea market of Baden, Austria for 10 cents! :) It is also in immaculate condition. These are new pans and can be found in stores at a tentimes higher price.
Unfortunately we hit the cub out of the pan too early, and since it lost his face, it did make in front of the camera:)
The recipe is very good, try it!








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése