2020. június 25., csütörtök

Hírek a kamrából / News from the Pantry



Bizonyára észrevettétek már, hogy szeretem a különlegesebb lekvárokat. Mostanában abszolút piros szezon van a  konyhámban, szebbnél szebb árnyalatok kerültek üvegekbe az elmúlt napokban. 
Ne haragudjatok, ez most egy zúzós ez az időszak, nem pötyögnék  recepteket. A bejegyzéssel csak biztatni szerettem volna mindenkit, hogy a család ízlése szerint bátran kísérletezzetek különlegesebb ízvilágú lekvárokkal, mert csodák születhetnek a kreatív próbálkozásokból. A ribizli még a bokron van, az lesz a következő.

Eddig ezekből az ízekből készült egy-egy sorminta a polcra:

Kókuszos eper
Mentás eper ( narancsillatú mentából)
Bodzavirágos eper
Étcsokis rumos meggy
Vaníliás-fahéjas meggy
Narancsos-levendulás cseresznye
Citromfüves-almás cseresznye






5 megjegyzés:

  1. Mivel írsz az üveg oldalára? Olyan jól mutat!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És aztán mivel mosod le, mikor kifogy az üveg tartalma?

      Törlés
    2. Mosogatógéppel :)
      Tart, ameddig kell, de nem olyan nehéz leszedni.

      Törlés