Bizonyára észrevettétek már, hogy szeretem a különlegesebb lekvárokat. Mostanában abszolút piros szezon van a konyhámban, szebbnél szebb árnyalatok kerültek üvegekbe az elmúlt napokban.
Ne haragudjatok, ez most egy zúzós ez az időszak, nem pötyögnék recepteket. A bejegyzéssel csak biztatni szerettem volna mindenkit, hogy a család ízlése szerint bátran kísérletezzetek különlegesebb ízvilágú lekvárokkal, mert csodák születhetnek a kreatív próbálkozásokból. A ribizli még a bokron van, az lesz a következő.
Eddig ezekből az ízekből készült egy-egy sorminta a polcra:
Kókuszos eper
Mentás eper ( narancsillatú mentából)
Bodzavirágos eper
Étcsokis rumos meggy
Vaníliás-fahéjas meggy
Narancsos-levendulás cseresznye
Citromfüves-almás cseresznye
Mivel írsz az üveg oldalára? Olyan jól mutat!
VálaszTörlésAlkoholos filccel.
TörlésÉs aztán mivel mosod le, mikor kifogy az üveg tartalma?
TörlésMosogatógéppel :)
TörlésTart, ameddig kell, de nem olyan nehéz leszedni.
Köszi :)
Törlés