2019. szeptember 6., péntek

Hírek a konyhakertből / News from the Vegetable Garden



Beköszöntött az első ősz a kis veteményeskertünkbe is. Egész nyáron szedtük a finomságokat az ágyásokból, minden frissen, vegyszermentesen került az asztalra. A konyhakert fenntartásának tudományát tanulom, gyakorlom, de nem feszülök túl a dologban. Jött-ment itt is néhány kártevő, megszenvedték a növények a forróságot és a túl sok esőt is. Írogattam egy jegyzetben nagyjából, hogy mi történt tavasz óta, hogy jövőre jobban tudjam hasznosítani a kezdeti tapasztalatokat. A kímélő, vegyszermentes permetezésben való elmélyülésre bevallom, nem volt időm az idén, így semmit a világon nem kaptak a zöldségek. Igyekeztem a kölcsönös védelemre figyelve ültetni a növénytársításokat, jó minőségű, tápanyagdús talajba ültetni, van viszont, ami túlságosan is jól érzi magát, jövőre csínján kell bánni a magvetéssel. Fontos, hogy csinos is legyen, és a behatárolt lehetőségeket maximálisan jó beültetésekkel tudjam kihasználni. 
A fotón a ma reggeli szüret eredménye látható. Mángoldot pl. soha nem használtam a konyhában, de most, hogy a kertünkben is van, megszerettük. Olyan gyönyörű leveleket növeszt és annyira gusztusosak a többféle színben pompázó szárak, hogy végérvényesen rákaptunk :)
Ha hamarabb rájövök, hogy ez mennyire jó dolog lesz, már hamarabb kidobtam volna innen, az előkertből a buxusokat.
De most már minden jó, előbb-utóbb a helyükre kerülnek a dolgok, ha odafigyelünk az igényeinkre és, hogy mibe érdemes vagy nem érdemes az erőnket belefektetni. :)










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése