2015. április 7., kedd

Cseresznyevirágok / Cherry Blossoms

A lenti  kis cikk is a Vidéki Álmok Magazinhoz készült, amit most itt a blogon mutatok meg nektek.
A fotókat az elmúlt években készítettem a Füvészkertben.


"Az ELTE Füvészkertben több éves hagyomány az évente megrendezett Sakura ünnep, amely mindig az áprilisi japán cseresznyefa virágzáshoz, Japán tradicionális ünnepéhez, az Ohanamihoz kapcsolódik. Ilyenkor, amikor a japán cseresznyefák virágot bontanak a Füvészkertben, a látogatók – a japán szokásokhoz hasonlóan – takaróra telepedve piknikezhetnek a kertben, gyönyörködhetnek a Sakura fák virágzásában."
(Szöveg forrása: www.fuveszkert.org)


Minden évben, április közepe táján megtelik a Füvészkert a cseresznyevirágok szerelmeseivel. Két egymást követő hétvégén csodálhatjuk a szirmot bontott fákat, a díszcseresznyéket, magnóliákat és megannyi szépséget.
Színes, a japán tradíciókhoz kapcsolódó programok, bemutatók, kézműves vásár várja a látogatókat, a szervezők gyepre terített óriási bordó takarókkal várják a kikapcsolódni vágyókat.
Fiatalok és idősek jönnek piknikkosarakkal, kisgyermekes családok, Magyarországon élő japánok, turisták töltik meg a kertet. Kacsák, mókusok, gyönyörű virágok és régmúlt idők történeteit hordozó épületek között sétálhatunk.
A kert nemrégiben komoly átalakításon esett át, hangulatos sétautak, bambuszliget, tóparti pihenők, gyönyörű pálmaház várja az érdeklődőket. Jó szívvel ajánlom a Sakura ünnepet mindenkinek, aki szeretne egy szép tavaszi napot eltölteni ebben a különleges környezetben.













6 megjegyzés:

  1. Gyönyörű képek, mi is megyünk a tervek szerint valamelyik hétvégén, már alig várom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Talán már nem viszi el a szirmokat a szél...:)))

      Törlés
  2. Gyönyörű fotók! Mivel én tuti nem jutok el, köszönöm, hogy legalább így élvezhettem!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én pedig köszönöm hogy benéztél! :)

      Törlés
  3. Ilyen gyönyörűségetek lehet Nektek is. A legtöbb faiskolában lehet kapni néhány ezer forintért Japán díszcseresznye néven, akár csüngő, vagy oszlopos változatban is. Különleges környezeti igénye nincs. Teljesen egyetértek Veled, a virágzása maga a csoda, évek óta gyönyörködünk benne, még néhány nap , és kinyílik a házunk előtt. Néhány levágott ág már virágba borult a vázában.
    Üdv: Tekerka

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ültettünk is, méghozzá a kisfiunk születésére, úgyhogy nálunk "Albert fája" egy japán díszcseresznye! Van még oszloposunk is, sajnos a csüngő fáknak már nem jut hely sehol. :))
      A hideg miatt még nem virágzik, de láttam, hogy Budapesten már gyönyörűek...

      Törlés