2014. szeptember 24., szerda

Kincsekkel teli vasárnap / Sunday full of treasure

Vasárnap Egerben jártunk. Nagyon húzott már arrafelé a szívünk egy mindkettőnknek nagyon kedves internetes ismeretség miatt...Zita, a Zóra Praktikái blog háziasszonya és az ő Bálintja már jártak nálunk, most mi látogattuk meg őket. Meg aztán, ha már van közös hobbi is, akkor a látogatást a havi régiségvásár napjára időzítettük. :) Na, akkor menjünk sorban. Ezek a tárgyak jöttek velünk haza az egri vásárból.

***
On Sunday we were in Eger. We had been longing for going there due to a nice acquaintance over the internet...Zita, hostess of the blog Zora's Practices and his Balint have already been at our place, now we visited them. And, since we have a common hobby, we went on the day of the monthly antique market. :) So, let's see it all in sequence. These objects came home with us from the market of Eger.




És ez! Imádom a régi korcsolyákat. A karácsonyunk dísze lesz majd. Én már készülődök! :)

***
And these! I'm fond of old skates. They will be trimmings of our Christmas. I'm already preparing! :)



És ilyen volt maga a piac. Sokfélét hallani az egri vásárról, nekem nagyon tetszett. Egyedülálló hangulata van, aki szereti ezt a műfajt, különleges élmény bolyongani a belvárosi utcákon. Az árusok, a portékák és azok ára is igen sokszínű. De mindenképpen jó vadászat volt. :)) Íme néhány hangulatkép:

***
And this is how the market itself looked. One can hear many things about the Eger market, I liked it so much. It has a unique atmosphere; if you like this genre, it's an extraordinary experience to walk on the inner city streets. The sellers, the products and the prices are very different. But it was a good hunt. :)) And here are some typical scenes:











A közös csavargás és ebéd után a napot Zitáék otthona koronázta meg délután. Azt már tudtam, hogy nagyon szeretnek ott lakni...Eger környékén valahol...:) És az otthonuk valóban olyan, ahonnan nehezen tudtunk eljönni. Finom részletek, harmonikus, ízléses otthon. Lélekmelengető apróságok következnek Zita Dóra otthonából:

***
After the common wandering and lunch the day was topped off at Zita's home. I already knew that they liked living there...somewhere off Eger...:) And their home is a really a place which one can hardly leave. Fine details, harmonic, tasty home. Following some soul warming little things from the home of Zita Dora: 


A pillangók a kandalló fölött nagyon ötletesek és remekül mutatnak a fehér falon.

***
The butterflies over the fireplace are very creative and look great on the white wall.


 Így is lehet, hogy a gyertyák a lakás ékszereivé válnak.

***
Here the candles become jewels of the house.


Szép...zsúfoltság nélkül! Figyeltem, hátha ez nekem is sikerülne egyszer. :)

***
Beautiful...without being crowded! I was watching, so I can manage it once some time. :)



További finomságok...

***
Further goodies...


Rend...ahh...:)

***
Order...wow...:)


A világ legjobb hempergő szőnyegét is náluk találtuk meg. :))

***
We found also the best carpet for rolling about there. :))


És a keresztszemes kép, amit ajándékba kaptam Zitától. Gyönyörű. 
Kaptam mást is ezen a vasárnapon. Megerősítést, hogy vannak, akiknek ugyanaz fontos, mint nekünk. Még ha kicsit csodabogaraknak is számítunk ebben a világban. Akik a napi kötelességek mellett az otthonukért élnek. Akiknek fontos, hogy amivel szeretteiket körülveszik, abban benne legyen a szívük és a két kezük munkája. Hogy igenis lehet arra figyelni, mi az, ami nem csak nekünk tetszik, hanem a család minden tagjának kényelmes egy meleg otthon kialakításánál. Ezek az igazi értékek. A tárgyak gyűjtögetése önmagában csak hobbi.

***
And the cross stitch pictures that I got from Zita. Wonderful.
I also received something else on this Sunday. Confirmation that there are other people who find the same things important as we do. Even if we seem to be freaks in this world. Those who besides their duties live for their home. For whom it is important that those things that surround them and their beloved ones bear their heart and work of their own hands. And one can pay attention what is not only nice to us but also comfortable for the rest of the family in making a cozy home. These are the real values. Collecting objects itself is only a hobby.


(De azért megyünk még lomizni, ugye Zita? :)))

***
(We're going to find some more scrap soon right, Zita? :)))


15 megjegyzés:

  1. Ha túl sokáig nézem azt a nénit a telefonnal, akkor elsírom magam! Olyan jó az a kép! Nagyon szeretem az aranyos idős embereket. :)
    Amúgy nekem kifejezetten tetszik a zsúfoltság Nálatok. :) Valahogy olyan érzésem van, hogy ahol sok dolog van, az otthonosabb.
    Már pár éve én is azt érzem, hogy az egyik küldetésem az életemben, hogy a házunkból igazi otthont csináljak, ahol jól érezzük magunkat. Néha kicsit már mániákus is vagyok. :) Szóval ezt nagyon jól megfogalmaztad. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mi lenne fontosabb, mint az otthon? Nem vagy mániákus! Bütyköljünk csak, amennyire időnk engedi és érezzük jól magunkat benne! Otthonteremtésre fel! :DD
      A néni...nagyon tetszett nekem is. Voltak többen is, csak ők háttal voltak. :)))

      Törlés
  2. ♥ Naná, hogy megyünk! Jajj, ne szabadkozz a túlzsúfoltság miatt, mert nálunk még viszonylag "rend" van. Majd nem lesz az, meglásd! Könnyű dolgom van, mi most kezdjük a gyűjtögetést... de még hiányzik hozzá polc, tálaló, szekrény stb :D Ami késik, nem múlik! Szóval majd visszatérünk erre később! :) Én nagyon szeretem azt a légkört ami nálatok van, mert varázslatos. Komolyan van varázsa! Még akkor is, ha ez esetleg valakinek sok. Az a lényeg, hogy nekünk, akik benne élünk tetszik! :) Szóval sokat kell még tőled tanulnom! :) Köszönöm a szép szavakat,a fotók meg Ahhh... csúcs-szuperek! Mintha nem is nálunk készültek volna! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, tudod, ha csak az lenne szem előtt, amiket szeretünk, használunk. Lehet, hogy akkor tényleg nem olyan vészes. Esetleg még másnak is tetszik rajtam kívül. De amikor beindul a hétköznapi rumli, azt öröm nézni! :)))) De hát attól otthon az otthon. :DD Állítólag.

      Törlés
  3. Névtelen25/9/14 08:33

    A bolhapiac jó,nem hiszem hogy van olyan ember aki egy ilyen helyen ne találna valami szépet magának.Aki nem talál az nem jár ilyen helyekre.A régi tárgyaknak és a nénit nézve az embereknek van bája,hangulata,története.Ha a régi időkből valamit megőrzünk máris tettünk valamit azon idők fennmaradásáért.
    Elgondolkoztam azon,hogy a régi tárgyaknak hogy lett ekkora keletje?A 80-as években minden sz@rt kidobáltak,mert annak tartották őket,megvették a politúros bútorokat a BUBIV-tól,meg a tárcsás mosógépeket is,mert az micsoda modern.Így utólag visszagondolva semmi értékük nem volt,maximum a centrifuga gumija,mert ragyogón működött úszógumiként.
    Hú de elkalandoztam...bizonyára ragyogó napot töltöttetek együtt és szép emlékekkel,tárgyakkal tértél haza.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon jó volt tényleg. Azt hiszem sok családanya sajnálja most gyermekkora elveszett tárgyait, a fent említett kidobálások miatt...
      Én egyébként jobban szeretem a vidéki, kisvárosi piacokat.

      Törlés
    2. Névtelen25/9/14 19:59

      Ja, és Aliz♥

      Törlés
  4. Ez olyan jó!!!!!! Jó látni olyan tárgyakat,amik nekem is vannak és szeretem őket. Csodás időtök is volt.:)
    Annyira jók a képek!!!!!! Ilyen korcsolyát még nem láttam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon jó kis korcsolya ez, a cipőre kellett felszíjazni. Azért nem próbálnám ki...:))

      Törlés
  5. Örülök, hogy ilyen csodás kirándulásotok volt! Nekem is legjobban a mobiltelefonos néni tetszik és persze Aliz a szőnyegen ♥♥♥

    VálaszTörlés
  6. Augusztusban mi is voltunk....nagyon meleg volt és a családom összes tagja látványosan utálta az én olthatatlan lelkesedésemet:)
    Jó volt nektek, egy kicsit irigyellek titeket a közös élményért.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mi biztosan vissza fogunk menni! Nálunk egyelőre mindenki szereti! Huhh... :)

      Törlés