2017. június 17., szombat

Üveg feliratozás / Bottle Marking



Essen akkor néhány szó még a tegnapi szörpökkel kapcsolatban. A karamellás bodzaszörphöz egy olyan receptet választottam, amiről sok jó véleményt is olvastam a neten, többen elkészítették már. Ahogy én láttam, TücsökBogár konyhája szörpje volt az alaprecept, én is ezt követtem és valóban nagyon finom, szép színű szörp lett belőle. 
A feliratokról is kérdeztetek még. Mint tudjátok, én nagyon szeretem csinosítgatni a kamrámba kerülő eltett finomságokat, de a feliratoknak nem kell mindig vignetta vagy papír alapúnak lennie. Tudomásom szerint üvegre többféle módszerrel lehet írni, pl. krétafilccel vagy lakkfilccel, de én az egyszerű alkoholos filcet használom. Ebből is kapható fehér, vékonyabb hegyű változat. 
És ahogy az már szintén kiderült, jóban vagyok a sormintákkal, így szívesen elbíbelődöm az üvegek feliratozásával :)
Nagyon jól mutat sötétebb lekvárok üvegein is, próbáljátok ki!





8 megjegyzés:

  1. Én is ezt a receptet készítem évek óta. Valóban nagyon jó, már nem is kísérletezek másikkal.
    Fehér alkoholos? Hogy mik vannak! Eszembe nem jutott volna. :) Köszönöm a tippet. Pont ma csináltam málnás baracklekvárt, azon jól fog mutatni. Matricát már nem szeretek az üvegekre ragasztani, mert akkor vakarhatom le. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én sem vakarom! Csak akkor teszek, ha nagyon tetszik egy-egy fajta, de csak ritkán. Az alkoholos le fog jönni mosogatógépben is! Málnás barack, nagyon jól hangzik!

      Törlés
  2. Nagyon szép! és az üvegeket újonnan szerzed be általában? mert én gyűjtöm innen-onnan (a barátok-családtagok már tudják, hogy a kisalakú lekvárosüvegeket nekem adják...:) ), de azokról levakarni a gyári matricát, hááááát....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is van pár ilyen, de inkább csak olyat kapirgálok, ami különlegesebb alakú. Ezeket a kicsiket megveszem, ilyenkor a befőzési szezonban sokszor akciós. A nagyobbakat gyűjtöm inkább használtan, az gyakrabban is forog a háztartásban, tudod, a 720 ml-esek. De én a nagyokban pl. a varrószobai kütyüjeimet is tárolom, gyerekek írószereit rendszerezem bennük, stb. :)

      Törlés
    2. Esetleg körömlakklemosóval (vattapamacson)? Én azzal szoktam, ha nagyon kell egy üveg és ez időnként előfordul. :-)

      Törlés
    3. Én sem csak vízzel dolgozom! A lakklemosó is jó!! :))

      Törlés
  3. Nagyon egyediek lettek a szörpök! Köszönöm az ötletet! :o)

    VálaszTörlés