Ezt a finomságot azoknak ajánlom, akiknek a ribizli íze önmagában túl intenzív.
Akiknek van bokor a kertjében, és szeretnének kezdeni valamit a bőséges, gyönyörűen pirosló terméssel.
Ribizlilekvár banánnal, fele-fele arányban, finomra pürésítve.
Így már mesés a színe is, az íze is. :)
Nálunk minden évben elkészül!
Nagyon finom lehet!!! A színe pedig csodás! :o)
VálaszTörlésA legszebb színű lekvár! Annak, aki szereti a romantikát. :))))
TörlésGyönyörű! :) De most élőben nem akarok lekvárt látni se! Most végeztem a recepted szerinti banános-csokis meggyel. 7 kiló meggyből, plusz a többi.... :)
VálaszTörlésSzuper!! Teszel bele rumot? Vagy jókor kérdezem? :D
TörlésJókor kérdezed! :) Nem tettem bele. Majd mindjárt megiszom inkább. :) Amúgy már vagy 3.-4. éve csinálom a lekvárod, de módosítással, mert én pl. ledarálom a meggyet, mert nem szeretem félben. Aztán csak 80dkg cukrot teszek bele. És főzöm iszonyú sokáig, ma pl. 3 órán át és amikor már elegem van, még mindig nem elég sűrű, akkor öntöm bele a dzsemfixet. Így tökéletes lekvár állag lesz belőle. :)
TörlésKedves Modeszta!Nem gondoltam,hogy banánnal is lehet lekvárt készíteni.Megint megleptél.Szép a színe is.Elkészült az epres-bodzás,és az almás-bodzás lekvár is.Fincsi lett.Ma rendeztem pont,és gondoltam,van még tavalyról is különböző íz,nem főzők többet.De mindig hozol újdonságot,és muszáj kipróbálnom.Köszönöm!Judit
VálaszTörlésEbben az esetben elég csak kisebb mennyiségeket készíteni, arányosan! Nem baj az, ha sokféle ízből lehet télen választani! :)))
Törlés