2017. május 7., vasárnap

Bite Bakery Cafe



Az anyák napi hétvége nálunk egy fenséges reggelivel indult szombaton.

Több olyan helyet megmutattam már nektek itt az oldalon, amik nekünk már beváltak pl. egy kirándulással egybekötött ebédelésre. És olyan budapesti reggelizőkről is meséltem már, amiket kipróbáltunk és nagyon jó szívvel ajánlok mindenkinek. 
Most ismét egy szuper kis helyet fedeztünk fel. Mikor a gyerekek felébredtek, még álmosan kocsiba gyűrtük őket és a belvárosban reggeliztünk a Király utcai Bite Bakery Café-ban.

Az egész hely megfelel a pozitív kritikáknak, nekünk nagyon tetszett, rendezett, hangulatos, kedves személyzettel.

A gyerekek nagyon élvezték, ahogy a szemük láttára készülnek a finom perecek, és ahogy a kimért nyers tésztaadagokból pillanatok alatt sodor a néni hosszú kígyókat, majd egy mozdulattal pörgeti a feje fölöt perec formájúra, és sorakoztatja be a sütéshez.

Az tészták adalékanyag mentesek, a legmagasabb minőségű hozzávalókból. 

De nem csak a ropogós perecekről és perec-szendvicsekről híres ez a kis hely! Elképesztően gusztusosak az édes tekercseik, finomak a piték és a szintén házi tésztában sütött hot-dogok is. Kipróbáltunk, amit csak bírtunk. :)
Marcipános és kókuszos forró csokit itt kóstoltunk először, isteni volt mindkettő!

Szeretem Budapestet a hétvégi reggeleken. Ilyenkor lassúbb az élet, mindannyian jobban tudunk figyelni autózás közben, hogy milyennek látjuk az ébredező várost, van idő kicsit mesélni a látnivalókról.

A Bite Bakery (egyik kávézója) a Liszt Ferenc térnél található a Zeneakadémiával szemközti sarkon. A kiadós reggeli után sétáltunk egyet a  napsütésben a téren és a régi szép időkról meséltem a gyerekeknek, milyen sokat jártam ebbe a gyönyörű épületbe koncertekre még konzisként és mennyit kucorogtam a kakasülőn a zeneművészetis diákigazolvánnyal. :)
És később mennyi zongorakíséretes órát/próbát énekeltem itt végig főiskolás koromban.
Mikor ők még nem voltak. :)

És milyen jó, hogy most már vannak! <3






















4 megjegyzés:

  1. Gyerekekkel érdekes lehet a hely; mindenki találhat finom falatot.

    ---

    Kedves emlékem, hogy fiatalkoromban Kocsis Zoltánnal válthattam
    pár szót.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, jó őrizni ilyen élményeket! :)

      Törlés
  2. Névtelen7/5/17 21:16

    Kedves Modeszta!Hát ez egy csuda jó hely főleg gyerekekkel.Elég nehezen tudnék választani minden olyan jól néz ki.Biztos élvezték a gyerekek is.Az ilyen helyre többször kell visszamenni,hogy többfélét is megkóstoljunk.Az épület is nagyon szép.Biztos szép anyáknapja volt!Nekem telefonon küldött képet a lányom,ahogy a kislány unokám fog egy szál tulipánt (8 hónapos),nagyon megható volt.Így köszöntött.Üdv:Judit

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valóban visszamegy az ember olyan helyekre, ahol jól érezte magát, főleg, ha még jókat is evett. :))

      Törlés