Nagy fesztivál volt a falunkban a hétvégén. Számos nívós és színes program mellett a szervezők arra is kiemelten ügyeltek, a hogy a rengeteg nép idén se maradjon gasztronómiai élmények nélkül. :)
Sütisütő versenyt is hirdettek, amin a mi gyerekeink is elindultak a 10 éven aluliak kategóriájában.
Igazi kihívás volt ez most nekünk, mivel ugye konyha (és igen, még mindig víz, pult, alapvető kényelem) híján nehézkes volt megoldanunk a dolgot.
De nem ijedtünk meg, megkerestük a padlón a sütőt a sok doboz között, feltettük egy asztalra, bedugtuk a konnektorba és sütöttünk. :)
Mindent a gyerekek csináltak, mértek, öntöttek, kevertek, Albi számolt, és a saját vekkerén figyelte az időt. Csak a sütőhöz nem nyúlhattak, a többi mind az ő kezük munkája volt.
A kókuszos sütinket nem is olyan régen mutattam itt az oldalon, de mivel ezzel indultak a gyerekek, talán nem bánjátok, ha újra felelevenítjük, hogyan is készült pontosan.
A verseny okán végre tisztességes nevet is adtunk ennek a finomságnak:
Csokicseppes kókuszdombok
Szombat délután izgatottan toporogtunk a nagyszínpad előtt az eredményhirdetésen, és végtelenül büszkék voltunk rájuk, mikor a szakmai zsűri felolvasta a nevüket.
Ők lettek a gyermek kategória 1. helyezettjei.
A szervezők mindennek megadták a módját, figyelmes, és hasznos díjakat kaptak a gyerekek, és mindennek nagyon örültek!
A vásári forgatagban még én is vettem nekik emlékbe egy-egy fakanalat, biztosan sokat fognak majd ezekkel is dolgozni az új konyhánkban.
A fótókhoz ma egy újabb adag kókuszdombot sütöttünk, amivel Albert majd az osztálytársakat lepi meg holnap, mert természetesen a serleg már be van pakolva az iskolatáskába mutogatás céljából :D
Hozzávalók kb 45-50 darabhoz
4 tojás
25-30 dkg porcukor
16 dkg margarin
40 dkg kókuszreszelék
2 ek liszt
10 dkg csokicsepp
A tojásokat és a porcukrot géppel alaposan kikeverjük majd hozzáadjuk az olvasztott margarint.
Ehhez jöhet a liszttel elkevert kókuszreszelék. Fakanállal jól összedolgozzuk.
Az utolsó keveréseknél beleszórjuk a csokicseppeket is.
Teáskanállal sütőpapíros tesire kupacoljuk őket, ha szabályos kerek dombocskákat szeretnénk, akkor a kezünkkel is megformázzuk kissé.
Előmelegített sütőben 150 fokon kb. 15-20 perc alatt megsütjük
Nem kell nagyon megbarnulnia.
Fémdobozban sokáig eláll(na).
Szeretettel gratulálok Alíznak és Albertnek is;
VálaszTörlésszépek lettek a sütik és biztosan finomak is.:)
Köszönjük! Az a jó ebben a sütiben, hogy tényleg nagyon egyszerű, és finom.
TörlésSimán összedobták. :D
Hatalmas gratulációm! :)
VálaszTörlésAlbi elvehetné feleségül Julcsimat. Hú, de jó dolga lenne! Julcsinak. :)))))
Arról nem is beszélve, mekkora áldás egy jó anyós! :DDD
TörlésÜgyes anyuka ügyes gyerekei! Gratulálok!
VálaszTörlésNagyon köszönjük Hajni! :)
TörlésSzeretettel gratulálok a kis cukrászoknak!Biztos később is szívesen próbálkoznak,nálunk is így kezdték,és már felnőttek,de szeretnek sütni.Minden jót és szépet kívánok nekik!Üdv:Judit
VálaszTörlésPakolászunk beléjük mindenfélét, hogy legyen majd bőven miből választani. Már csak az illatok is nagyon fontos élmények lesznek, amiket a konyhában magukba szívnak. :)
TörlésJót kuncogtam a társalgásotokon - Adri, Modeszta! ;)
VálaszTörlésAdri szuper csaj. :)
TörlésGratula a kis cukrászoknak!!! Én is kipróbáltam a receptet és valóban nagyon finom! :o)
VálaszTörlésKöszönjük! :)Nagyon örülök, hogy ízlett! :)
Törlés