2016. október 16., vasárnap

Túrótorta citromfűvel / Cheese Cake with Lemon Grass

Vasárnapra készült ez a finom túrótorta, egy ilyen hat munkanapos, hosszú hét után megérdemlünk egy kis finomságot. Kávé és kakaó mellé is nagyon finom, a különlegességét az adja, hogy friss citromfűvel a belsejében sült. Ez egy kisebb sütemény, kétszeres adagból is elkészíthető, akkor nagyjából egy órán át kell sütni.


Hozzávalók egy 20 cm-es (nálam szilikon) sütőformához.

Egy kis csokor friss citromfű (10-12 levél)
125 g cukor
100 g vaj
3 tojás
63 g gríz
1/2 csomag sütőpor
1/2 citrom héja
2 ek citromlé
1/2 kg tehéntúró (pár csipetnyit félretettem belőle a sütemény tetejéhez)
porcukor

A cukrot és a vajat jó habosra keverjük
Fokozatosan hozzáadjuk a tojásokat
A grízt összekeverjük a sütőporral és a tojásos masszához adjuk
Ezután mehet bele a reszelt citromhéj, citromlé, apróra vágott citromfű, túró és egy csipetnyi só.
Mikor minden a tálban van, még egyszer átmehetünk rajta a gépi habverővel, hogy simább legyen.
A sütőt 200 fokra, vagy légkeverésen 180 fokra előmelegítjük.
A kivajazott formát behintjük egy kis grízzel, és belesimítjuk a tésztát.
Az én tortám teteje 25 perc után már elkezdett pirulni, letakartam alufóliával 10 percre, majd további 10 percre levettem róla a fóliát, és megszórtam a tetejét a félretett darabos nyers túróval. 
Rácson hagyjuk kihűlni.
Pici gerezdekre vágott citrommal és friss citromfűvel díszítjük, vékonyan behintjük porcukorral.





4 megjegyzés:

  1. Oh, ez nagyon finom lehet!!! És milyen guszta! :o)

    VálaszTörlés
  2. Hú, de jól néz ki! Kár, hogy süti-mentes életet próbálok élni. Ha egyszer elcsábulok, akkor kipróbálom ezt a receptedet is. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Erre való a vasárnap.
      A hétfő meg a fogadalmaké. :)))))

      Törlés