2016. október 16., vasárnap

Osztálykirándulás / Class Outing



Ennek a hosszú hétnek a végére még egy nagyon jó kis program is jutott. A kisfiam osztálya a kertünkbe jött őszi osztálykirándulásra. :) Lelkesen gyalogolt egyik faluból a másikba a 18 vidám kis kölök, akikről feltételezhető volt, hogy idővel éhesek lesznek, szomjasak, tettre készek, kíváncsiak és nem szeretnének majd unatkozni. Úgyhogy ez egy igazán nekem való nap volt. :) 
A kertben terített asztallal készültem, bent Papa meleg kandallóval várta őket, a terasz pedig egy nagy kézműves tereppé alakult. Őszi termésekből készítettünk felakasztható ajtódíszt, ami egy kis feliratot is kapott. Németes osztály lévén mindenki kedvére írhatott rá németül vagy magyarul egy rövid kis üdvözletet, vagy a családjuk nevét, amit aztán hazavihettek és otthon kiakaszthattak a bejáratra. 
Albert osztálya kicsit a saját kisiskolás koromra emlékeztet, mi is ilyen vidám, színes, összetartó osztály voltunk, és szerencsések, mert nekünk is megadatott egy ilyen kiváló tanítónő. Mindez életre szóló élményeket hagyott bennem. Nagyon jólesett, hogy most felnőttként mi is egy picit részesei lehettünk ennek a nagyszerű kis csapatnak.












10 megjegyzés:

  1. Amindenit! :) Ebben is hasonlítunk, mert nálunk is mi vagyunk azok, akik az ilyen bulikat bevállalják, természetesen nagyon szívesen. Évente 3-4 alkalommal van nálunk ovis családi nap. Képzelheted! 30-40 ember a kertünkben, rengeteg gyerekkel. Most készülünk egy forró-ital partyra valamelyik hétvégén. De olyan jó, hogy ennyire jó kis csapat jött össze! :)
    A Te bulid nem semmi! Ez egy örök emlék marad a gyerekeknek, az biztos!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Évente 3-4 alkalommal?? :)))))))
      Forró-ital partit mondjuk most is tarthattatok volna...csodáltam a gyerekeket, hogy milyen jól bírták ezt a jó kis őszi szelet. Vagy a hidegtől mosolyogtak ennyire? :))))

      Törlés
    2. Bizony, ilyen sokszor. :)
      Idén nagyon-nagyon kemények leszünk és akkor lesz a forró ital party, amikor már fagy. :)))) Aztán max. 30-an bevonulunk a házba, ha már nem bírjuk a hideget. :)

      Törlés
    3. Ezt ismerem, nálunk ez a szilveszteri kerti buli. :)

      Törlés
  2. Fantasztikus vagy, Modeszta! Csak csodálni tudlak! Meg a fotóidat is csodálom!
    Köszönöm az előző túrótorta-receptet is! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szívesen! És jólesik, hogy ennyi év után is így gondolod! <3

      Törlés
  3. Biztos vagyok benne, hogy a gyerekek nagyon jól érezték magukat! Én is szívesen csatlakoztam volna ehhez a kis vidám csapathoz :o)))
    Nagyon tetszenek a szendvicsek és az uborkás kígyó is! Egyből meg is éheztem...:o)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A kígyót gyorsan össze lehet dobni ebédre. :)))

      Törlés