Már itt is vagyok az uborkás limonádé recepttel.
Azt hiszem, minél előbb kipróbáljátok, annál hamarabb megszeretitek, ha esetleg még nem ismeritek ezt a finom nyári frissítőt. Én így készítem.
Hozzávalók literenként:
1 ek. méz
1 csomag vaníliás cukor (vagy cukor nélkül 2 ek. méz)
2-3 ek. citromlé
8-10 dkg felkarikázott kígyóuborka
Kis mennyiségű meleg vízben elkeverem a mézet (és cukrot), hogy szépen felolvadjon.
Hagyom hűlni, majd felengedem a kívánt mennyiségű hideg (ásvány)vízzel.
Citrommal ízesítem, és beleteszem az uborkát.
Forró napokon jéggel finom hűsítő, akár mentalevéllel is ízesíthető, de fontos, hogy érvényesüljön az uborka íze!
Egészségünkre. :)
Én méz, illetve cukor nélkül ismerem:fürtös uborka, citromlé, kevés gyömbér
VálaszTörlésés ásványvíz.
Ezért eddig nem jutott eszembe édesíteni... viszont szimpatikus most ez az
édesített változat. Köszönöm, h feltetted a receptet.
Szívesen! Sokféle változat van ebből is, kóstolgatni kell! :)
Törlés