2016. június 2., csütörtök

Baconös-csirkés gnocchi / Gnocchi with bacon and chicken


Egyébként tudok rendesen is főzni, de mióta gyerekeim és egyéb hobbijaim vannak, tudatosan a konyhában töltött időből szoktam lecsípni. :)))



Íme a gyors gnocchis kedvencünk a hétvégi asztalról:

A hozzávalók ismét az Aldiból kerültek a konyhába.

1 zacskó gnocchi - 500 gr 

500 gr csirkemell

Fokhagyma, fokhagymás só, fehér bors

Marhahúsleves kocka

Zöldfűszeres sajtkrém

Vékonyra szeletelt bacon

A csirekemellet megpirítom fokhagymás sóval, fehér borssal, vékonyra szelt fokhagyma gerezdekkel.

Párhuzamosan már főzöm a gnocchit.

Ha kész a hús, mártást készítek.

Kevés vízbe leveskockát morzsolok, mondjuk 1,5- 2 decibe egy felet...kb. :) Ízlés szerint. Ezt sosem jegyzem meg, mert érzésből megy és úgyis kóstolgatom. :)

Sajtkrémmel sűrítem, ízesíthető még 1 kávéskanál pizzafűszerrel, ha szeretitek.

Beleugratom a husit, a gombócokat és rottyantok még rajta.

Kicsit hagyom hűlni, amíg kibélelek 6 szuflé formát. Az enyémek 10 cm átmérőjűek, a Pepcoban kaphatóak jó áron.

A bacon szeletekkel szépen körberakom a formák falát, másfél szelet szükséges egyhez.

Elosztom a gnocchit a formákban és megszórom reszelt sajttal.

Kb. 180 fokon sütöm, amíg a sajt elolvad és a bacon szép ropogósra sül.

Egyszerű, gyors, finom, és van benne gombóc. Szóval mindet tud, ami fontos. :))



4 megjegyzés:

  1. Annyira igazad van! Én minden hétvégén bosszankodom, hogy fél napokat töltök a konyhában,ahelyett, hogy a gyerekekkel és a férjemmel lennék. Már egy ideje próbálok odafigyelni, hogy előre főzök, gyakran fagyasztok is vagy egyszerű, gyorsan elkészíthető recepteket gyűjtök. Szóval köszönöm, ki lesz próbálva ez is. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én sokáig élvezkődtem a konyhatündér szerepben, mert sokáig voltunk kettesben. Szeretek főzni, alkotni, pepecselni. De muszáj fontossági sorrendet felállítani, és így is rendesen eszik a család. :)) Úgy kell, ahogy mondod, egyszerűen, gyorsan. :))

      Törlés
  2. Ma ez volt az ebéd. Muszáj volt kipróbálni. :) Nagyon finom, biztosan lesz ez még terítéken. Köszönöm a receptet. :)

    VálaszTörlés