2019. július 11., csütörtök

A hatodik születésnap - A Hercegnőbál / The 6th Birthday - Princesses' Ball


Tulajdonképpen ez a mi kis Hercegnőbálunk egy eléggé egyszerű mulatság volt, már ami a "kellékeket" illeti. Hiszek a gyerekek találékonyságában, abban, hogy mindenben meglátják a  játékot, ha szabadon együtt lehetnek, futhatnak, huncutkodhatnak, bujkálhatnak, szárnyalhat a képzeletük. Ha megteremtjük nekik a feltételeket, hogy együtt lehessenek és békén hagyjuk őket, még akkor is remek történetek, vicces élmények és közös érdeklődés szülte kalandok kerekednek a játékukból, ha a zsúr elején még nem is ismerték mind egymást. Így volt ez Alíz születésnapján is. Nem kerítettem nagy feneket a dolognak, a tekintetben, hogy nem hoztunk be vagy béreltünk külső segédeszközöket a gyerekek szórakoztatására. Felhasználtuk, amit itthon találtunk, itt egyszerű, klasszikus játékokra kell gondolni. Megtartottunk pár játékötletet tavalyról is, amiket nagyon szerettek. Így volt tojásvivés kanálban, kéz nélküli perecevés, karikadobálás, minigolf, célba dobás és asztali ügyességi versenyek, sima papírpoharak felhasználásával. Kartondoboz hátuljára rajzoltunk egy hintót fotókelléknek, ebben fényképezkedhettek :)
Egyszerűen csak kitűztem egy-egy pontot a zsúr közben, amikor pár percre összegyűjtöttem őket, hogy megnyugodjanak, kicsit leüljenek, egyenek-igyanak, alkossanak, aztán már futhattak is tovább. 
Egy kis csavart vittünk csak a dologba, hogy sötétedésbe hajlóan maradhattak a gyerekek. Viszonylag későn kezdtünk és este 9 körül feldíszítettük a kertet mécsesekkel, lámpásokkal gyertyákkal, égősorokkal. Hozhattak elemlámpát, csillagszóróztunk, imádták. Ezúton is köszönöm minden szülőnek a gördülékeny együttműködést, és a türelmet a kései fektetés miatt :) (Eredetileg szentivánéji zsúrt terveztünk, s bár eltoltuk az időpontot, az alapötletet megtartottuk.) A kislányok hercegnő ruhában jöhettek sőt, hozhattak jelmezeket, amiket aztán boldogan próbálgattak, csereberéltek a buli alatt. És az éjszakai közös fagyizás előtt még volt egy kis buboréktánc a sötétben :)
Nagyon szép este volt, örömmel emlékszünk vissza rá.





























4 megjegyzés:

  1. No, azért azt nem mondanám, hogy egyszerű volt... :)
    Isten éltesse még sokáig jó egészségben a kis hercegnőt! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága vagy, igazán nagyon szépen köszönjük! :))

      Törlés
  2. Gyönyörű képek! De jó Nálatok gyereknek lenni! :) Nagyon jól elterveztétek, azért kellett hozzá egy kis munka! Csodásan sikerült minden!
    boldog szülinapot a Királylánynak! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Éva, nagyon köszönjük! Úgy repül a gyermekkor, hadd játsszanak! :)

      Törlés