2016. június 15., szerda

Velence kertjei / Gardens of Venice



És jöjjön egy utolsó képsor a városról, az egyik kedvencem. Végtére is ez egy kertészkedős oldal is ugyebár. :)
 Az ember találékony természet. Ha szeretne valamit, addig ügyeskedik, amíg megtalálja a megoldást a megvalósításra. És az embereknek szüksége van növényekre. Nehezített körülmények között is, amikor nem állnak rendelkezésre nagyobb terek az ültetésre. 
Velence kis növényszigetei ezért igen aprók, de annál hangulatosabbak. Mindenfelé virágos ablakok díszlenek, de ahol az statikailag kivitelezhető, fából készült tetőteraszok emelkednek a cseréptetők és a város fölé. A paloták csatornára nyíló frontján akár még fákkal beültetett  kis növény birodalmak is előfordulnak. Apró "előkerteket" nyaldosnak a hullámok a házak bejáratánál. A szűkös lehetőségek miatt gyakoriak az edényes, dézsás beültetések, és akad, aki egyharmad négyzetméternyi kis balkonon pálmafát nevel. Rózsakertek szobrokkal, díszes vaskapuk mögötti tündérbirodalmak és a Szent György sziget kolostorkertjének formára nyírt buxusai. 
Velence kertjei következnek. 

































5 megjegyzés:

  1. Gyönyörőek!!!Velencében mi is jártunk, ott töltöttünk egy éjszakát nászútról hazajövet, de ilyen értelemben nem néztem rá. Nagyon szép kertek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nincs mese, vissza kell menni! :)

      Törlés
    2. Nem is lenne ellenemre, majd egyszer...:)

      Törlés
  2. Milyen jó szemed van az apró csodákra! Hihetetlen mennyire határtalan az emberi találékonyság, és hogy az ember mennyire széppé akarja tenni a környezetét, még ha csak egy zsebkendőnyi terület is az. "Nincs lehetetlenség, csak tehetetlenség!"-nagyapám mindig azt mondta.

    VálaszTörlés