2019. december 27., péntek

Egy karácsonyi mese nyomában / In the wake of a Christmas tale



Ismeritek Beatrix Potter karácsonyi meséjét, A gloucesteri szabó-t? 
A rajzfilmet minden karácsonykor megnézzük, az egyszerű történet mellett a képi megjelenés is nagyon hangulatos, remekül példázza az írónő meséinek világát, amit annyira szeretünk.
A nyári cotswoldsi barangolásaink során nem volt kérdés, hogy ellátogatunk Gloucesterbe, sétálunk a katedrálist körülfonó történelmi kis utcákon, ahol a mese is játszódik. 
Természetesen megkerestük a kirándulásunk fő célpontját, a Beatrix Potter boltot. Szűk utcácskában, egy kapualj mögött, pont olyan és pont ott, ahogy a mesében a szabó háza. Kicsiny ajtó, egyszerű, finom kirakat és rajzos cégér mögött az emeletes kis boltocska egy olyan világ, ahol az ember egy egész napot el tudna időzni, még felnőttként is. Imádni való hely, zegzugos, korabeli hangulatban berendezve, a polcok roskadásig a rengeteg mesehőssel, könyvekkel, játékokkal, dísztárgyakkal, textilekkel, és minden sarokban Nyúl Péterek üldögélnek. :) Ebben a mesevilágban a klasszikus, romantikus mivolta miatt kicsit mindig ott van a karácsony. Ezért gondoltam, hogy megmutatom most nektek a téli pihenés idején, hátha ti is szívesen nézegetnétek.






















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése