2019. február 3., vasárnap

Szülinapi reggeli / Birthday Breakfast




Hjaj, ezek a téli szülinapok. :) A férjemmel mindketten januárban születtünk, ő középtájt, én a végén és már jó ideje közösen, egy napon ünnepeljük egymást. Bevallom elég lengén kezeljük, mivel mindig csakis hétvégén tartjuk a dolgot, rendszerint tolódik erre-arra, időjárás, kedv, hangulat, betegségek és egyéb programok függvényében. Nálunk a felnőttek szülinapján nincs nagy muri, általában kirándulunk egyet vagy szeretünk egy-egy újabb menő reggelizőhelyet felfedezni Budapesten. Most ebben a szutyok időben nem volt kedvünk kimozdulni, így én dobtam össze egy hangulatos vasárnapi reggelit a családnak. 
Ezen okból került tehát torta is a reggeli asztalra. No, csak amolyan sűrű tésztás teához-kávéhoz való finomság, mert nem szeretjük a habos-krémes tortákat.
Teljes kiőrlésű barackos túrótortát sütöttem.
Elkészítettem még a banda abszolut kedvencét, a bacon-ös, tojásos sült muffint, amit a tányéron körülhintettem egy kis szójaszósszal.
A mindennapi reggelink - müzli, joghurt, házilekvár - mellé egy kis sült bab is került  az asztalra, ami kiválóan illik a tojásmuffinhoz, emlékeztetve a kiadós, angol reggelik napindító ízére.
Kint esett a hideg eső, bent ropogott a kandallóban a tűz, és mi sokáig ültünk az asztalnál. Mindig nagyon szeretjük ezeket a közös étkezéseket. 

BACON-ÖS TOJÁSOS REGGELI MUFFIN:
Egy muffinsütő forma minden mélyedésének aljára sütőpapírból pontosan kivágott köröket helyezek.
Toastkenyérből megfelelő méretű köröket szaggatok egy pohár segítségével, ez kerül alulra, a sütőpapírra.
Hajszálvékony, húsos bacon szeleteket helyezek körben a formák falára, ügyelve, hogy szépen felfeküdjenek, mintegy kosárkát formálva.
A kenyér tetejére kevés reszelt sajtot, ízlés szerint kockázott zöldséget, vagy akár zöldhagymát is szórhatunk. Ne sokat, maradjon hely a tojásnak.
Végül minden kosárkába beleütök egy-egy kis tojást, amit villával kicsit szétzilálok, megsózom és a tetejére egy is pizzafűszert szórok.
200 fokra előmelegített sütőben kb 20-25 percig sül, ezalatt szépen összeáll, megemelkedik, megpirul, mennyei lesz.















1 megjegyzés:

  1. Isten éltessen sokáig Titeket! :)
    Csodaszép itt minden. Azért engem az a kalács recept is érdeklne, ha majd egyszer ráérsz. :)

    VálaszTörlés