2018. január 2., kedd

Boldog új évet / Happy New Year



A vége mindig olyan gyors. A karácsony utáni időszak, az újév beköszönte, az első napok az évben, az utolsók a szünetben csak úgy peregnek.
Hihetetlen, hogy elszállt a  szünet, és holnaptól újra a megszokott rendben folytatjuk. 
Dédelgettük, vártuk, szerettük és élveztük a karácsonyt, és kell még egy kis idő, hogy elengedjük.
Az iskolatáska és az ovizsák már bepakolva, vacsora után mézeseket rágcsálunk, és utoljára gyulladnak a fények a gyerekek szobájában a kicsi lucfenyőkön. Holnap menniük kell a fenyőcskéknek, mert már nagyon peregnek. Ma este még befejezzük a megkezdett könyvet is. 
A nagy fa a nappaliban még állni szokott Papa születésnapjáig, itt még élvezzük egy kicsit a hangulatot. 
Hogy tovább vigyük a  téli ízeket a hétköznapokba, felbontottam a nyáron eltett rumos-diós almalekvárt. 
Ezt akár még most is el tudjátok készíteni, nagyon finom. 
1.2-1.5 kg almát tetszés szerint rumaromával és bő 10 dkg durvára vágott dióval bolondítunk. Nálunk  körte is van benne, így is nagyon jó.

Köszönöm az egész éves megtisztelő figyelmeteket, boldog új évet kívánok mindenkinek. :)







6 megjegyzés:

  1. Boldog új évet!!!
    Mennyi finomság van nálatok :o))) A lekvár recept nagyon jól hangzik!
    Valóban gyorsan eltelt a téli szünet...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. No, lassan kifogytunk a finomságból, kezdhetem újra. :))
      A lekvár tényleg nagyon finom, majd próbáld ki egyszer!
      Jó pihenést, jó évkezdést neked!

      Törlés
  2. Boldog új évet Nektek is! :)
    Áh, ne is mondd! Nekünk nem volt valami fényes a szünetünk /Julcsinak még tegnap délután is 39.8 volt a láza/ és holnap fél 7-re már megyek dolgozni is. Már most várom a húsvéti szünetet. :)
    Ezt a könyvet én is nézegettem. Való kisebbeknek is vagy inkább alsós korosztálynak ajánlanád?
    Ide írom, mert már nem biztos, hogy visszanézed a többit. A vendégvárós terítéked gyönyörű volt, néztem ám! Képzeld! én nem merem ezt az asztat terítő nélkül használni. Annyira féltem, nehogy a tányér alja megkarcolja. :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Á, ne félj,a tányér azért nem karcolja meg, jó minőségű asztal ez!
      A barkács ollóval azért már óvatosan. :))
      Sajnálom, hogy nehézkesen telt a szünetetek, azért próbálj kicsit pihenni, egyre könnyebb lesz, meglátod! Mire megjön a hó a húsvéti szünetben, már gördülékenyebb lesz minden. :))
      Tudom, hogy Dani nagy olvasó, de ez a könyv még ráér neki szerintem pár évig.
      Puszi

      Törlés
  3. Boldog új évet Nektek is! Mindig nehéz visszarázódni, de valahogy mégis el kell engedni az ünnepeket. Arra kell(ene) gondolnunk, hogy milyen uncsi lenne, ha minden nap csak ünnepelnénk. :)

    Adri, Julcsinak jobbulást kívánok, sajnos ez a nyálkás, enyhe idő csodás táptalaja mindenféle vírusnak... :( Kíváncsi leszek, hogy közösségben mi meddig bírjuk...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Teljesen igazad van, a fene sem szeretne egész évben annyit állni a konyhában, mint karácsonykor. :))))

      Törlés