2017. december 19., kedd

Paprikás karácsony / Chili ChristmasSzeretett kis konyhám piros-fehérbe öltöztetve várja a karácsonyt.
A fő dekorációs elemmel előre készültem, a gyönyörű színű, zörgősre szárított mini pirospaprikákat a konyhakertemben termesztettem. Már nyáron láttam lelki szemeim előtt, milyen jól fognak mutatni ünnepekkor fenyőágakba fűzve. A kissé szokatlan, de  a konyhába annál találóbb megoldáshoz először fenyőkoszorút terveztem fonni, de aztán máshogy döntöttem, a függönytartó feletti hosszú polc tetejét raktam végig vele, vékony LED-es dróttal díszítve.  Csinos, díszesen hajlított szaloncukor-akasztó drótocskákat vettem, amit könnyedén át tudtam szúrni a paprikákon és így egyszerűen fel tudtam aggatni őket. Legszívesebben egész évben így hagynám. :)


11 megjegyzés:

 1. https://galeriasavaria.hu/termekek/reszletek/keramia/1571566/Piros-keramia-kaveskeszlet-jelzett/ Te jutottál róla eszembe.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ahh köszi, egyelőre teltház van a piros szekcióban. :D

   Törlés
 2. Mennyi paprikánk volt a nyáron! És ledaráltuk...:) Fantasztikus ötlet!
  Jaj, a piros nagyon bele tudja lopni magát az ember szívébe. Évek óta piros /főleg pöttyös/ a konyhám az ünnepek alatt. Mondtam is Szabinak, hogy ezt imádom a legjobban.
  A függönyöd is nagyon szép!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem lehet meglenni ilyenkor piros nélkül. Bár én a pirosmenteset is imádom, szóval fel van osztva a lakás...:)

   Törlés
 3. Káprázatosan szép! Csodás harmóniában van minden Nálatok! :) Valahogy én sem tudok lemondani a pirosról karácsonykor. A fenyőágak és a piros szín, ami állandó és nem hiányozhat. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem is kell, hogy hiányozzon, enélkül nem lenne igazi a karácsony! Mondjuk a nappaliban nálunk sincs egy gombostűnyi piros sem, de (sajnos) azt is imádom. :)))

   Törlés
 4. Gyönyörű!!! Ez a piros-zöld párosítás fantasztikusan szép!!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ugye, hogy ugye? A nagy klasszikus színpáros...:)

   Törlés
 5. Kedves Modeszta, érdeklődnék, hogy hol lehet a pöttyös kerámiákat beszerezni? Tudom, hogy Garai gyártmány, de úgy látom, náluk csak nagykereskedők vásárolhatnak. Köszönöm, Kriszta

  VálaszTörlés
 6. Kedves Modeszta, megtaláltam, csak iPad-en nem működött a webshop. Szép napot! :-)

  VálaszTörlés