2017. november 13., hétfő

Pettson és Findusz



Apropó, Pettson és Findusz....ti hogy álltok a Sven Nordqvist történetekkel? 
A kisfiam már egész kicsi kora óta kedveli a meséit, és ahogy nő és egyre jobban szeret rajzolni, még inkább elbűvöli az illusztrációk világa. 
A svéd író maga rajzolja a meséit, aprólékos, vicces, az ötletei kimeríthetetlenek, pedig "csak" egy öregember és macskája egyszerű vidéki életébe enged be minket. De olyan hangulatot teremt a szereplők megformálásával, és a körítéssel, hogy az ember legszívesebben beköltözne a svédországi kis piros házba. 
Néhány napja figyelem, hogyan kerülnek ki a Pettson rajzok Albert keze alól, ennek azért örülök különösen, mert tudom, hogy ez azt jelenti, őt is elérte az ünnepvárás hangulata, ilyenkor még a szokásosnál is több a mese, az összebújás, és ezek a történetek az eddigi meghitt telek hangulatát hozzák vissza az ő lelkében is. 
Olvassatok nagyon sokat a gyerekekkel! Bőségesen megtérül minden, amit erre fordítunk! :)









10 megjegyzés:

  1. Nagyon szuperek Albert rajzai!!!♥♥♥ Tehetséges a rajzban!
    Sven Nordqvist meséinek nem csak a története fogott meg, hanem a sok kis apró részlet!
    DVD-n is megvan minden meséje, de azért a könyv az igazi :o)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves vagy, köszönjük szépen! Zseniálisak a rajzok a könyvekben, a történetek is nagyon jók, de még a film szinkronjával is nagyon eltalálták a hangulatot. :)

      Törlés
  2. A Pettson-könyvek hangulata igazán magával ragadó, s ahogy te is írtad, kedve lenne az embernek beköltözni, vagy legalább látogatóba menni a kis házikóba.
    Mivel te is szeretettel készülsz az ünnepre, nem meglepő az ő ünnepváró
    hangulatuk sem.
    Albertnek szeretettel gratulálok! Nagyon tetszenek a rajzai. :)

    Ami az olvasást illeti, vannak könyvek, amikből egyszerre három példányt veszek: Egyiknek, Másiknak, a harmadikat pedig magamnak, és a technika segítségével olvasunk, mondókázunk, énekelünk. Néha alig akarják abbahagyni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen ez így nem lehet könnyű, országokon átívelve. :)
      Átadom Albinak a gratulációt, köszönjük!

      Törlés
  3. Rajongója vagyok a Pettson történeteknek!!!! Albert....drága gyermek! Szuperek a rajzai,magávalragadóak!!!!
    Annó a képzőművészetin a tanárom azt ajánlotta nekünk,hogy a gyerekek rajzaira írjuk rá a dátumot , és kérdezzük meg a gondolatait ,miközben rajzolt és írjuk rá a rajzra. Ez főleg kisebb gyerekek esetében csuda érdekes!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jólesik olvasni Tőled, igazán! :)) Nagyon köszönjük!
      Van pár ilyen rajzunk is, amihez leírtam a szöveget, épp, amit mondott róla...Alíz még csak most kezdi kommentálnia rajzait. :)

      Törlés
  4. Énnem ismertem ezeket a könyveket,ebből is kiderül, hogy jóval idősebb vagyok. Az én gyerekeim már felnőttek. Mi Nyúl Péteren és Teszveszen nőttünk fel. Majd az unokáimnak(remélem lesznek) megveszem ezeket is. Nagyon jól rajzol Albert, gratulálok Neki!!!(egyébként rajzot tanítok alsóban) Sok ilyen tanítványt kívánok magamnak is, bár ő az akinek esetleg technikákat lehet tanítani másra nem kell. Így tökéletes, ahogy van. Ági

    VálaszTörlés
  5. Énnem ismertem ezeket a könyveket,ebből is kiderül, hogy jóval idősebb vagyok. Az én gyerekeim már felnőttek. Mi Nyúl Péteren és Teszveszen nőttünk fel. Majd az unokáimnak(remélem lesznek) megveszem ezeket is. Nagyon jól rajzol Albert, gratulálok Neki!!!(egyébként rajzot tanítok alsóban) Sok ilyen tanítványt kívánok magamnak is, bár ő az akinek esetleg technikákat lehet tanítani másra nem kell. Így tökéletes, ahogy van. Ági

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Ági, örömmel olvstunk minden sort, köszönjük szépen a véleményt!
      Albi egészen elérzékenyült, jólesett neki.
      A polc nálunk is tele van Nyúl Péter és Teszvesz történetekkel.
      Mindig is fontos volt, hogy milyen illusztrációk vannak egy könyvben a történet mellett.
      Kívánok sok olvasni szerető, kreatív kis unokát!

      Törlés
  6. Kedves Modeszta!Albinak üzenem,:emelem kalapom a rajzait nézve,nagyon élethű,teljesen visszaadja a szereplőket.Gratulálok a kézügyességéhez!Nekünk kimaradtak ezek a könyvek,(nem is tudom 20 évvel ezelőtt volt e már),de láttunk pár rész azért,és nekünk is tetszenek.Majd kisunokának már tudjuk olvasni.Nagyon jó,mert minden könyv megvan a lányoktól,már szedegetjük elő a keménytáblásokat Dorkának.Szereti őket,sok mindent felismer ahogy nézegetjük és mondjuk neki.Sokat olvastunk a lányoknak,volt egy jó vastag könyv,rövid kis mesékkel,kimondottan estére szóltak.A mai napig szeretnek olvasni(sok a könyv),csak a tárolása nehéz.Könyvet kidobni nem szabad,a férjem mondása.Ha ajándékozásról van szó neki csak könyv legyen,nem kell más.Örülhetünk,hogy szeretik a gyerekek a könyveket,és a rajzolást.Őrizzük,hogy ha nagyok lesznek,milyen jó lesz újból nézegetni őket.Sok szép rajzot kívánok Nekik!Szeretettel:Judit

    VálaszTörlés