2017. július 2., vasárnap

Burgenlandi kirándulás / Trip to Burgenland



A vidámparkból hazafelé megálltunk a Fertő-tó osztrák oldalán egy mesebeli kis helységben. 
Rust városa a tó és a sűrű nádas közelsége miatt a gólyák paradicsoma, a gyerekek ámulattal néztek mindenhol felfelé, de ilyet még mi felnőttek sem láttunk ezelőtt.
Mármint egy  helyen ennyi gólyát, akik ilyen szerves részei a településnek. Már nem is a kéményekre, oszlopokra rakják a fészküket, bevált szokás, hogy a helyiek vaskeretes fészektartót készíttetnek számukra. 
 A fiókák már viszonylag nagyok, ezért sokan, sűrűn üldögélnek a gólyacsaládok a fészekben. Nagyon édesek, ahogy esetlenül próbálgatják a nagy szárnyukat, és egyre ügyesebben emelkednek el a fészektől. Először csak 10 centire, majd 20-ra....ez még nem repülés, csak ugrabugrálnak a tetők felett. :)
Burgenland gyönyörű. Szép kirándulásokat lehet tenni a rendezett kisvárosok utcáin és a hangulatos bortermelő vidékeken. 




















6 megjegyzés:

  1. :) Ittvoltatok a "szomszédunkban". Az egyik legeslegszebb hely, és ha javasolhatok valamit, akkor ősszel látogassátok meg - akkor a legszebb, a leghangulatosabb... és hazafelé pedig Nezsiderben jó kimenni a mólóra épített kávézóhoz, ahonnan elmesélhetetlenül szép naplementéket lehet végigznézni.... És sokan nem tudják, Mönchhofban van egy hihetetlen szép és érdekes falumúzeum, ahol egy délutánt simán el lehet tölteni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jegyeztem, nagyon szépen köszönjük az ajánlót! :))
      Tényleg olyan szép környék!

      Törlés
  2. Jaj, de nyugodtnak tűnő hely! Imádom! Ha arrafelé járunk, megnézzük. :)

    VálaszTörlés
  3. Milyen hangulatos város! Több, mint valószínű, hogy a gólyák is így gondolják...:o)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem beszélve a bőséges vacsoráról. :D

      Törlés