2017. július 30., vasárnap

Salzburg - ahogy idén láttuk / Salzburg as seen this SummerVan néhány dolog, ami állandó. Az épületek, kupolák, a vár és a háztetők színei, amit annyira szeretek. A kávéházak, cégérek, a folyó és a Mirabell. 
A Mozart emlékét őrző vicces és tiszteletteljes emlékek. Ez a város a látogatók áradata ellenére is mindig elegáns és ünnepélyes. Öröm nézni a hétköznapi sétájukra induló helyi nyugdíjasokat a hömpölygő turisták között. A város az övék, ebből nem engednek, nekik ez nem egy csoda, hanem az otthonuk. Állandó részei az utcaképnek és a kávéházaknak ezek a szépen felöltözött idősek.
Visszatérve mégis mindig másnak látjuk Salzburgot, mert mindig újabb részleteket lehet felfedezni, amitől folyamatosan változik, él, lüktet, csillog, zenél, ragyog. 
Gyönyörű időben barátokkal - Zitáékkal és Kingáékkal - bejárni a várost igazán különleges élmény volt. 


Le a kalappal a gyerekek előtt is, Milán, Lizi, Zsiga, Albi, rengeteget gyalogoltatok! :)


4 megjegyzés:

 1. Névtelen30/7/17 17:29

  Kedves Modeszta!Most néztem végig az egész élménykirándulást.Csodálatosak a képek,hát még élőben.Voltunk pár helyen mi is,(nem itt)de nem is tudtuk merre nézzünk,annyi a szépség.A kertek,házak,meg persze a gyönyörű virágok.A legováros csudajó még felnőtteknek is.Örök emlék a gyerekeknek,elhiszem,hogy Albert mennyire várta.Emlékszem mikor a lányok kicsik voltak,építettek az apukájukkal,de volt,hogy már csak maga "játszott".Köszönöm a képeket!Igaz a mondás:"Jó elmenni,de jó hazajönni".Várom az itthoni beszámolókat is.Jó nyarat továbbra is!Szeretettel:Judit

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Judit, ez nagyon találó, hogy az ember tényleg azt sem tudja, merre nézzen, annyi a szépség!
   De persze hazajönni is nagyon jó.
   Szeretek itthon lenni a gyerekekkel a nyári szünetben, ami soha nem elég hosszú...:)

   Törlés
 2. Jó a várost napsütésben is látni! Valahányszor ott voltam, vagy a környéken, mindig esett az eső.:-P

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Egyszer mi is voltunk esőben! :))
   Most nagyon jó idő volt, tényleg szerencsénk volt!

   Törlés