2017. július 9., vasárnap

A negyedik születésap / Fourth Birthday



Ezen a hétvégén ünnepeltük a kicsi lányunk születésnapját itthon, négyesben, a kertünkben.
Gyönyörű nyári reggel volt, én már napfelkeltekor talpon voltam, mert idén úgy döntöttünk, ébredés után lesz a köszöntés. Épp, hogy felszáradt a fű, már kész is volt a terített asztal a szülinapi reggelihez.
Alízt figyelve már látszott egy ideje, hogy mostanra érett meg a helyzet az első szép kis babaházra, berendezett szobákkal, kedves figurákkal, miniatűr kiegészítőkkel.
Az alaphangulatot a Sylvanian Families világa adja, nekünk nagyon tetszenek ezek a bájos állatkák, és az aprólékosan kidolgozott kis bútorok, használati tárgyak. 

Magát a babaházat külön is megmutatom majd közelebbről.

A Sylvanian Families tárgyak mellé én is szerettem volna készíteni ezt-azt saját kézzel, hogy ne csak boltban vásárolt berendezése legyen a háznak és a kertjének. És bár napokon keresztül dolgoztam vele úgy, hogy közben a gyerekek itthon voltak, sikerült teljesen titokban tartani, hogy mi készül, és így nagyon nagy volt a meglepetés és az öröm. 

Már csak azért is, mert az apró kerti sátrak mintájára készítettünk egy életnagyságú változatot is. Papa fűrészelte, csavarozta a fa vázat, én pedig megvarrtam a ponyvát, a zászlógirlandot, a párnákat. Amíg meg nem jött a délutáni zápor egyfolytában hempergett benne valaki. :) 
Biztos, hogy nagyon jól ki fogjuk használni a nyáron. Könnyen összehajtható, eltehető.

Négy év....egyrészt annyira hosszú, de mégis milven rövid....valahol vízválasztó ez a kor a kis életükben, Albinál is ezt éreztem. Olyan gyorsan nőnek, változnak, nekünk csak annyi a dolgunk, hogy szép, boldog gyerekkort biztosítsunk nekik. Nem feltétlenül ajándékokkal, hanem szép élményekkel, érzésekkel, benyomásokkal, illatokkal, emlékekkel, szeretettel, bizalommal.
Sátorban bújkálós nyári délutánokkal. :)




























8 megjegyzés:

  1. Mit is írhatnék.... Elképesztő, lélegzetelállító! :)
    Hirtelen mást nem is tudok!!!!! :)))))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök, ha tetszik! :)
      Köszönjük!

      Törlés
  2. Névtelen9/7/17 21:02

    Kedves Modeszta!Megint csodásat készítettél!Tündéri kis apróságok,egy kis tündérnek.Találtam már ötletet,amit majd a kis unokámnak próbálok elkészíteni.Milyen véletlen,most néztem vissza minden év júliusát és Alíz növekedését-születésnapját.Minden hónapban,visszalapozok az elmúlt évekhez és újra nézem.Boldog gyermek éveket kívánok Albertnak is.Köszönet a képekért!Szeretettel:Judit

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük szépen Judit, örülök, ha tudtam hozni használható ötletet.
      A hét elején kiteszek egy bejegyzést a babaházról, közelebbről. :)

      Törlés
  3. Ó, hát szipp....! :) ennyit tudok most ide írni....:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez is jólesik, köszönöm szépen! :)))))

      Törlés
  4. Nagyon szuper lett ez a szülinap is! De hogy Lizi milyen elmélyülten tud szöszölni! Legalábbis ez jön vissza a képekről! Jó látni! :)
    A babaház is Peti munkája vagy az gyári?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A következő bejegyzésben írom a babaházat! Lizi nagyon el tud játszani az apróságokkal, még a kis nyelve is kilátszik, annyira koncentrál. :)))

      Törlés