2015. augusztus 10., hétfő

Hétvégi kirándulás / Weekend Trip

Beszédes bejegyzés következik. :) Kevesebb képpel, mint szerettem volna, mert amatőr módon lemerült a fényképezőm.:)


Kánikulában a tömeg elkerülésének legjobb módja, ha olyan helyre mész, ahonnan mindenki menekül. Szombaton a hőség és szmogriadó ellenére Bécsbe kirándultunk. Az Ikeából hoztunk valamit Albinak, ami ott jóval olcsóbb, mint nálunk, annyival, hogy bőven megéri kimenni érte. Összekötve egy egy napos kirándulással. Említettem már, hogy mi szinte semmit nem vettünk rendes áron az otthonunkba, beleértve a ház berendezését, a kerti kiegészítőket, sőt a növényeket is. De, hogy mégis vannak új bútoraink is, az úgy lehetséges, hogy egy-egy nagy árkülönbségnél már megjárattuk magunkat párszor az évek során, legtöbbször a bécsi, olykor a pozsonyi Ikeába. De pl. a kerítésünket és az üvegházat is Ausztriából hoztuk bérelt furgonnal. :) 

A Shopping Cityben mindig óriási a tömeg, most viszont könnyedén leparkoltunk, és zsúfoltság nélkül ebédeltünk. Csak ikeáztunk és a kedvenc könyvesboltunkban böngésztünk, én főleg a magazinok között. :) Ők jöttek velem. 


És ez a könyv. Egyszerűen szuper, nem tudom letenni, mindent félredobtam itthon, hogy elkezdhessek valamit elkészíteni belőle.



Ebéd után már a belváros felé robogtunk, a szokatlanul kihalt bécsi utcákon. Könnyű parkolás a múzeumnegyednél az árnyékban (ilyen sem volt még), és irány a Természettudományi Múzeum. Ha megkérdeznénk Albertet, minek örülne a világon a legjobban, akkor ezt  a helyet választaná. Most még. :)) Úgyhogy visszük, amikor tudjuk, amíg ennyire szereti. Papit nem kérdezi senki, hiszen valakinek be kell vinni a kisfiút. :))


Itt szétváltunk, mivel én már mindent tudok a dínókról és a többiekről. :))) Albi is mindent tud, de ő szeret ismételni.
Na, jó...én már tudok valami mást is, amit Albi még nem tud. Hogy az egyik leendő osztálytársának az anyukája igazi paleontológus. Nagyon jókat fogok főzni azon a héten, amikor ezt megtudja. :)))


Amíg Papi órákon keresztül németből pörgette az őshüllős szövegeket a kisfiúnak, addig mi Lizivel bevállaltunk egy kis nézelődést a Mariahilferen 39 fokban. Kitartóan gyalogolt velem, mindig az árnyékos oldalon, hogy ne legyen gond. Ha elfáradt, beült a babakocsiba. 


Itt itt kevés ember járt, a boltokban csak értelmes mértékben klímáznak, nem kell minden küszöbön felöltöztetni a gyereket, mint itthon. :) Jégkrémeztünk, és kirakatokat nézegettünk. A legjobban ez a miniatűrös bolt tetszett. Ahol semmit sem vettünk. :)





Megnéztük pár bolt akcióit is, a Leiner áruházat ki nem hagynám!




A Butlersből ezek a Secret Garden nevű poharak  jöttek velünk.
Szitakötős és pillangós. A gyerekek kedvencei.





Itthon egy nagy esti dédelgetéssel köszöntük meg a gyerekeknek, hogy ilyen jól bírták ezt a forró napot. Szeretjük Bécset, Papa különösen kötődik hozzá, szívesen sétálgatnánk egész nap. Megyünk is újra, ha hűvösebb lesz.

11 megjegyzés:

  1. Azok a mini babaszobák!!!!!! Aztán amikor meglátja az ember az árát,rögtön észheztér.:)))))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem is vettem semmit. De még álmodom vele! :))))

      Törlés
  2. Nem is tudom, mióta tervezünk egy bécsi kirándulást, de nálunk Apa munkája mindig közbeszól. :-( Talán szeptemberben...
    A minatűrös bolt egy álom! És rögtön eszembe jutott az aprócska porcelán készlet, ami még a Dédikéé volt, és Anyukámnél pihen egy dobozban, várva, hogy Bori nagyobb legyen. Most már nagyobb, úgyhogy ahogy elkészülünk az új gyerekszobával, rögtön elhozom. :-)
    A könyv címét felírtam, barátaink hamarosan mennek vissza Németországba pár hétre, remélem, sikerül kapniuk nekem...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Németországban biztos egyszerűbb lesz, itt Bécsben csak egy darab volt a könyvből és minden boltos fiú ezt kereste a polcokon. (Mert már előre kinéztem, célzottan kerestettem velük. :))
      Ó, a dédi készlete! De jó nektek, hogy megőrződtek a családotokban ilyen kincsek!

      Törlés
  3. Lefixáltuk a sógornőmékkel, jövő nyáron teljesen biztos, hogy Ausztriában fogunk nyaralni. /1-2 hónapot, hogy mindent lássunk./ :)
    Nekem egyelőre az a bajom, hogy még a közelben sincs IKEA, pedig ha lenne... :)
    Azok a kis miniatűrök hihetetlenül szépek! A gyerekeitek meg nagyon türelmesek, hogy nyugiban le tudtátok rendezni ezt a forró napot. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Rokonokkal nem szabad nyaralni. :))))))
      De az 1-2 hónap rendben.

      Törlés
    2. Velük szoktunk, ők normálisak. :) Meg persze szoktunk négyesben is, szóval felénél majd hazaküldjük őket. :)

      Törlés
  4. Kép és szöveg;ez a kirándulás blogon keresztül is jó volt.
    És az a könyv; ha elkészítesz belőle valamit, utalsz majd rá?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, már alig várom, hogy legyen belőle valami. :)

      Törlés
  5. Végre kezdem behozni a lemaradásaimat. Ez az IKEA dolog durva és, tényleg, csak random kiszúrtam egy szekrényt és 5000Ft -tal kevesebb.... a morcosságból csak a miniatűrök térítettek észhez. Amikor gyerek voltam egyik évben kaptam egy naptárat, amiben babaházak voltak tele ilyenekkel. Azóta nem láttam ehhez foghatót!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha tehetném, egy egész babaházat berendeznék így! :))
      Tíz emeletest! :))

      Törlés