2015. augusztus 12., szerda

Lugas a kertben / Pergola in the gardenA kertünkben az összes építmény a férjem keze munkája. Legyen az kőből, betonból, bontott téglából, vagy fából. A tavat és a stéget is ő készítette, a deszkázatot is, majd fölé ezt a kis fedett lugast. A dolog érdekessége, hogy ez egy olyan pontja a kertnek, amit reggeltől estig süt a nap, mégis ez lett a legárnyékosabb pihenőhelyünk. Az egyik oldala a telekhatáron húzódó 2 méter magas kerítés, a teteje pedig egy áttört rácsozatú, 180x180-as kerítéselem, amit már teljesen beborítottak a szőlőindák. A teljes árnyékot  három növény adja, egy orgona, egy csüngő díszalma és egy tő Thompson Seedless szőlő. De az örökzöldek és a rózsák is jól érzik magukat a víz mellett. 
Ez tehát a mi kék pihenőhelyünk. Itt éppen vacsorához terítve.23 megjegyzés:

 1. Egyszerűen gyönyörű! ♥ Valami hasonlót álmodtam a kemence elé, de csak nem akar elkészülni... Most már biztos, hogy el kell látogatnunk hozzátok egy tanulmányútra... ;-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Gyertek!!!
   A többivel meg most kell résen lenni, ezeket a padokat valahogy így nyár végén vettem az Obiban pár éve, kezeletlen állapotban, a végén már 3000 Ft-ért adták darabját...

   Törlés
 2. De jo volt benne csücsülni is. :)

  VálaszTörlés
 3. De jo volt benne csücsülni is. :)

  VálaszTörlés
 4. De jo volt benne csücsülni is. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök! :)))
   Nem látni, hogy megjelenik, ugye? Azért nyomtál rá többször. Már szóltak érte többen, de nem tudom, mit lehet ezzel csinálni. Van, akinek el is vész a hozzászólása.

   Törlés
  2. hihi, most látom... ennyire jó volt :D

   Törlés
 5. Papi aranykezű ember! Nálunk most tervbe van valami lugas, vagy egy kerti kuckó kialakítása...még vacillálunk. de majd mondom az Zuramnak,hogy jöjjön ide inspirálódni!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A lényeg, hogy árnyékos legyen! Tényleg! :)

   Törlés
 6. Gyönyörű!!!! A házból kihordod a cuccokat? Ebben a melegben én képtelen vagyok kint enni.
  Még nincsen kész a ruhaszárító, illetve darabokban van.Állítólag nem mondtam meg,hogy hol legyen.:)Mentségére szolgál a drágának,hogy munka mellett fiúnk lakását újítják fel.Nagyon sokat dolgozik,így türelmes vagyok.:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, kihordom, mi mindig kint vacsorázunk, amikor csak lehet. De a terítők, párnák kint vannak a tárolóban.
   Meglesz az a szárító, csak türelem. :)))) Az én férjem sem azonnal tudja csinálni. De előbb-utóbb megvan. :)

   Törlés
 7. Nagyon szuper hely lehet ez a lugas!!! Mi is kint eszünk a teraszon mindig... ilyen melegben bent elviselhetetlen lenne a hőség...
  Nagyon tetszik, hogy mindent a férjed csinált! Ügyesek vagytok!!! :o)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Drága ember, szeret barkácsolni.:))
   Na, megyek is teríteni a teraszra, mert már megint éhesek. :)

   Törlés
 8. Névtelen13/8/15 16:07

  Szóval ti ketten lefedtek egy műszaki, egy iparművészeti és egy zeneművészeti egyetemet összes szakjukkal. Ráadásul... áh, tudom én! Rowling asszonyság tőletek lopta Hermionénak az időnyerőt, ugye? :-) :-) Nos, elképesztő! Még jó, hogy nem vagyok irigy természetű. Így csak simán örülök, ha láthatom az otthonotokat! :-)
  (Izabella voltam -most már egyszer végre regisztrálok is, tényleg, tudom, hogy illene; csak ébredjen fel az ölemben a királyfi :-) )

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :)))))
   Szia Izabella!
   A műszaki és a zeneművészeti stimmel. :) Az iparnak egyik szakára sem vennék fel egyikünket sem. :)) Örülök, ha szívesen nézelődsz nálunk, de ne feledd, ezek itt 10 év munkái, nem mostanában készültek. :))

   Törlés
 9. A férjemnek és nekem is benne van a három kedvencünkben ez a kis kék kuckó, amit Nálatok láttunk.
  Hogy mi a három kedvencünk?
  1. a házatok
  2. a teraszotok
  3. a kertetek :) :) :)

  VálaszTörlés
 10. Csak ismételni tudom önmagam: csodállak Benneteket, hogy mit varázsoltatok a kertetekben / kertetekből...!

  VálaszTörlés
 11. Kell egy nyugalom szigete és ez az.
  Az összes Jane Austent kedvelő barátnőmet ide hívnám egy teára, jó kuckós hely.

  VálaszTörlés
 12. Gondolom az a rácsot eltávolítjátok ha a gyerekek nagyobbak kesznek.....

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Csúnya egy jószág, de tényleg maradnia kell, amíg nem tud mindkettő biztosan úszni. Vagy inkább nem is annyira az úszás, inkább a lélekjelenlét, egyfajta érettség, magyarul, hogy elég nagyok legyenek, igen. :) Ráadásul a tó a lejtő alján van, ahol száguldanak le a motorral és a biciklivel és a járda szépen kikerüli a tavat.

   Törlés