2015. augusztus 3., hétfő

Tea, rózsa, süti / Tea, Roses, Cake



A kedvenceim, Egy jó tea, a szép rózsák, és a finom sütik.
Az elmúlt napokban szanaszét voltak a porcelánok a padlón, kabátpróbára sorakoztak. :)
Végül hat olyan teáskannám is van, amire ez a ma elkészült kabátka éppen ráillik. 


Hogy kanna melegen tartónak mennyire válik be, majd meglátjuk, de a kisebb hibáival együtt dísznek sem lesz utolsó, mikor épp nem használjuk. 
Azon kívül, hogy nem tudok rendesen varrni, csak a vasalással vannak problémáim. :)) Akárhogy tehénkedek, nem lesz tökéletes. :)) De attól még ugyanúgy örülök a végén!



A kabátka hátuljára kétrekeszes filtertartót is varrtam.
Este már ott is volt a vacsora asztalon.



 Az esti asztal másik dísze ez a szőlős-diós pite lett, ami nem tartalmaz  lisztet és cukrot. Ma csak ilyen nagy szemű szőlő volt itthon, de almával, barackkal is nagyon finom.





A Kifőztük magazin kissé átalakított receptje:
15 dkg puha vajat kikeverünk 3 ek mézzel, 3 tojással, és egy citrom reszelt héjával.
Hozzáadunk 14 dkg darált diót és 2 dkg rizslisztet, amit előzőleg 1 tk sütőporral vegyítettünk.
Belesimítjuk egy kivajazott sütőformába és a tetejét kirakjuk félbevágott, mag nélküli szőlővel, vagy más, vékonyra szeletelt gyümölccsel. 180 fokon kb. 40 percig-tűpróbáig sütjük.



20 megjegyzés:

  1. Nagyon szép lett!!
    Valamikor képes vagyok nem nekikezdeni varrni, annyira utálok vasalni és varrás közben elég sok pepecselős vasalás van.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak azért töröltem, mert kétszer jött véletlenül. :)
      Nálam ez a probléma a földön szabással. Szinte mindent a padlón csinálok, mert nagy a helyigényem, az asztalhoz csak a varrásért ülök fel. Ezért nálam egy ilyen varrási művelet felér sok órányi tesiórával, amihez nincs mindig kedvem. :)

      Törlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  3. Hidd el, Te már bőven nem tartozol a varrni nem tudók közé! Nagyon szépen megvarrtad ezt a kis melegítőt. Úgy látom, Te már az őszre készülődsz, amikor a kannák is fázni kezdenek. :)
    Jaj, a vasalást ne is mondd! Sokszor én is képtelen vagyok tökéletesre vasalni, pedig agyon gőzölöm.
    Az anyósom viszont tényleg tökéletesen vasal, nála soha egy árva ránc nincs semmiféle anyagon. Nem tudom, hogy csinálja. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D :D Na, majd a kisfiad felesége meg mondhatja, hogy az anyósom nem tud rendesen vasalni! :))
      Én szeretem a forró teát a kánikulában!
      Az őszt is szeretem, de még a fene sem várja! :)))

      Törlés
    2. Kedves Majmóka! Anyósának biztos régi vasalója van.

      Törlés
    3. Kedves Majmóka! Anyósának biztos régi vasalója van.

      Törlés
    4. Na, tessék! :)))))

      Törlés
  4. Gyönyörű a teamelegítőd (nem tudom, milyen lenne, ha tökéletes lenne...? :)))
    A receptet köszönöm, pont ilyeneket gyűjtök (érintettek vagyunk...)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Ildikó, annak külön örülök, ha a receptnek hasznát veszed!

      Törlés
  5. Megkostolnam a pitet! ☺

    VálaszTörlés
  6. Megkostolnam a pitet! ☺

    VálaszTörlés
  7. Gyönyörű lett a teamelegítőd!!! És a pite! Idáig érződik az illata...:o)))) Fincsi!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Reggel olyan kóma voltam, azt sem tudtam, hol vagyok. Mikor megláttam a sütit a konyhapulton nagyon megörültem, már el is felejtettem, hogy van! :D

      Törlés
  8. Névtelen4/8/15 11:32

    Kedves Modeszta!
    A kannakabát szépséges, a receptért külön hála, mert 2 lisztérzékeny gyermekem van, a képeidet meg szeretem nézegetni, mert roppantul inspirálóak!
    Szép napot, Hajni

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Hajni,
      minden elismerésem, nem lehet könnyű, ha az embernek lisztérzékeny családtagja van! Ha egy cseppnyi változatossághoz sikerült ötletet adni, annak már nagyon örülök, jó étvágyat a pitéhez!
      Gyere máskor, szívesen látlak! :)

      Törlés
    2. Névtelen4/8/15 20:34

      Sűrűn itt vagyok, csak láthatatlanul! A sütit szederrel sütöttem, fincsi lett!
      Hajni

      Törlés