2014. március 25., kedd

Rózsakert / Rose garden



Három hete metszem a rózsákat. A gyerekek mellett erre csak néha-néha áldozok lopott perceket hétköznap. Inkább hétvégén tudom csinálni, mikor a Papi itthon van. 
Ötven körül van a rózsabokraink száma, a legkisebbtől a legnagyobbig. A futókat is folyamatosan metszeni kell, mert egy sorház kertben nem szabadulhat el semmi. Egy behajló ág és már fel is akadt valaki. :) Rendszerint Albert :)
Csupa seb a kezem és már nem tudunk a kocsival beállni, mert egy rózsaág-hegy foglalja el a kocsibeállót. És még nincs vége. Mert lassan haladtam. Vagy fájt a fejem, vagy esett az eső, vagy fájt a fejem, mert esett az eső….hát igen, tavasz… Az elmúlt hétvégén megfogadtam, hogy befejezem a rózsákat, jutok, ameddig jutok. De vasárnap esett. És nincs szívem így hagyni az utolsókat. Úgyhogy még egy hétvége jár nekik. 
A következő képeket a saját biztatásomra gyűjtöttem egybe kertünk rózsáiról. Kitartás Mami! :)

***
I’ve been pruning the roses for 3 weeks. With the children I only rarely devote some stolen minutes to it during the week. I can do it mainly at the weekends when Daddy is at home.
We have around 50 rose shrubs, small to large. The rambler roses also need regular pruning because in a semi-detached house garden nothing can be loose. Is there a hanging branch someone is tied up at once. :) Usually Albert :)
My hands are full of wounds and the carport is occupied by a hill of cut rose branches. And it’s not the end yet. I was slow. Either I had headache or it was raining or headache or rain…well it’s spring… I swore to myself last weekend that I would finish the roses whereever I stop. Buti t was raining on Sunday. I didn’t have the heart to leave out the last ones. They deserve another weekend.
I collected the following pictures about the roses in our garden to encourage myself. Don’t give up, Mom! :)


















21 megjegyzés:

  1. Csodaszép!!!! A Titkos kert rózsákkal.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen! :) Köszönöm, titok is van benne bőven! :DDD

      Törlés
  2. Gyönyörűek a rózsáid, és az otthonotok, a kert, a berendezés, a porcelánok...Nagyon szép fényképeket készítesz!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves vagy, köszönöm! Szeretem is nagyon! Örülök, hogy tetszik. :)

      Törlés
  3. Csodás! Elüldögélnék néha a kertedben egy kicsit. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De aranyos vagy! Aki eddig ilyesmit írt nekem,mind az ország másik felében lakott.:)) De már gondolkodtam, hogy kiírok egy tea-időpontot valamikor, lesz, ami lesz. Végülis egyedül is jól elvagyok! :)))

      Törlés
    2. Időben szólj és tuti jövök! Kettesben is jól elleszünk :))))

      Törlés
    3. Na, csak vigyázzatok! :))))

      Törlés
  4. Milyen csodálatos rózsáid vannak!!! Most már értem, hogy honnan van ez a sok csodaszép dekoráció...:o)))
    Vannak köztük illatosak is?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm. :) Vannak illatosak, igen! Azokat próbáltam a pihenő / üldögélő helyek közelébe ültetni...

      Törlés
  5. Már több órája, hogy láttam a bejegyzésedet, csak ennyi ideig kerestem a szavakat..:))
    Elbűvölő és persze irigylésre méltó a kerted, minden szegletében csodás! Jó, emlékszem, írtad egyszer, hogy van valami rendezetlen zug is, de azt sajnos nem tudom elhinni:)
    Majd valamikor, ha nagyon ráérsz lerajzolod, hol fér el nálatok 50 rózsa+ a többi gyönyörűség?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :))) Nagyon örülök minden szónak, biztatásnak veszem azokra az időkre, mikor nehezebb rendben tartani a dolgokat! Örömmel jelentem, hogy a rendetlen zug végre elnyeri idén az eddig is tervezett formáját: a gyerekek kis kert-kuckóját építjük itt fel. Hinta, homokozó, saját kiskert...a sittet és a sódert eltüntetjük onnan! :) Tegnap meghozták hozzá a faházat...fú, de várom!! :))
      Épp kérdezte valaki a blog facebook oldalán a rajzot...igen, ha elnyeri minden (nagyjából) a végleges formáját, szeretnék a kertről egy rendes rajzot készíttetni!
      gyere máskor is, mindig örülök Neked!

      Törlés
  6. Húú hát ez csak egy álom marad úgy érzem, de igen valahogy így képzelném én is el a kertemet. Gyönyörű. A képsorozat negyedik képén van egy rózsakoszorú, azt hogyan csináltad?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Szilvi! Nem csak álom, hidd el! Halálra dolgoztuk ugyan magunkat, de mire felnéztünk, kert lett belőle. :))) Lesz majd bejegyzés arról is, hogy idén 10 éves a kertünk....Kell neki idő, ne habozz vágj bele!
      Ez egy törperózsa ( The Fairy), apró virágfejjel, sok-sok elágazással. :)))
      Nagyon rég volt, de ha jól emlékszem, egy hosszú vastag cérnával "varrtam" fel a koszorúalapra a virágokat, kicsi szárakat hagyva neki, hogy mindig átbújjon a tű valami ágbogon. Tehát csak tekertem a cérnát körbe-körbe mindig átfűzve a fejek alatt. Sűrűn kell, mert akkor megszárítva is szép lesz és nem látszik ki ( annyira) az alap. Vesszőkoszorú a legjobb hozzá.

      Törlés
    2. Opsz, most látom...mert csak azt néztem, hogy egy kedves Szilvi írt...de csak utána rémlett fel, hogy lehet, hogy Angliából...? :))
      Mindig kint fogtok maradni? Vagy hazajöttök egyszer majd?

      Törlés
  7. Csodaszép... meghálálták a gondoskodásodat ilyen gyönyörű virágokkal.
    Minden rózsád különböző?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Rita! :) Sajnos vannak veszteségek, de igyekeztem ellenálló fajtákat választani. Van olyan is, amiből több van, főleg olyan helyeken, ahol valamiféle szimmetria kellett...

      Törlés
  8. De szeretnék én is ilyen szépséges kertet! Öröm benne dolgozni is ! illetve ez talán nem is munkának fogható fel. Jólesik gondoskodni a növényekről, mert meghálálják. :) Szépségesek a képeid, ügyesen fotózol. Jó volt Nálad lenni, köszönöm! <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Éva, örömmel láttalak, gyere el máskor is! :)
      Igen, nagyon szeretek kertészkedni, kár, hogy azt éjjel nem lehet...akkor több idő jutna rá! :))

      Törlés
  9. Gyönyörű fotók! és olyan jó volt ráismerni belőlük jó néhányra, hogy "igen, erre emlékszem!..." :)))
    Sok erőt a maradék rózsamunkához, ha van még...! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sasszem! :))
      Erő-idő....mi tagadás, most nehezebb, két gyerekkel. Mert tőlük nem veszem el az időt, így most a kertben kapkodni kell. Na, azt meg nem lehet :))

      Törlés