2014. március 23., vasárnap

Az én kerti szekrényem / My garden cupboardMár nagyon vártam, hogy ezzel a szekrénnyel kész legyek.Rég vágytam egy ilyenre, csak a megfelelőt kellett megtalálni, olyat, amilyet elképzeltem. Tulajdonképpen két szekrényről van szó, a kisebbik egy mosdószekrény volt, lavórt tartottak benne. Mindkettőt a Vaterán vettem, de különböző helyekről jöttek. A nagy 5000 Ft-ba került, a kicsi egy ezres volt.

***
I could hardly wait to finish this cupboard. I wanted to have one for long, I only needed to find the one I imagined. Basically these are two cupboards, the small one used to be a washstand for holding a basin. I bought both on Vatera but from different sellers. The big one cost 5000 Forints, the small 1000.


Tulajdonképpen alig nyúltam hozzájuk. A nagy szekrény belseje barna volt, ezt fehérre festettem, az összes többi úgy maradt, ahogy volt. Kisúroltam őket és kézzel kicsit összecsiszoltam, ahol nagyon kellett.

***
In fact I hardly touched them. The inside of the large one was brown which I painted white, all the rest stayed how it was before. I cleaned them and chiseled where needed.


A kis szekrény tetejét nem fogom lecsukni. Így kéznél vannak a gyakran használt kerti eszközök. És szem előtt van egy kis gyűjtemény. Az apró díszek, vagy azok a dolgok, amikből egyszer majd készítek valamit.

***
I won't close the lid of the little cupboard. So the often used garden tools are at hand. And a small collection is at display. Tiny ornaments or those objects I will create something from.Zöldséges láda decoupage rózsákkal.

***
Vegetable case with decoupage roses.


Mivel a fedett teraszunkat díszítik, biztosan változik majd a tartalmuk az ünnepek, évszakok szerint.
  Oda is ült már egy nyuszi.

***
Since they decorate our covered patio, their content may vary according to festives or seasons.
A bunny is already seated there.


Itt ni

***
Here it is

  


A kulcs nagyon régen megvan. De sehol sem találta a helyét. Hát kapott egy szekrényt. :) 
Az egészben csak a koszorú műanyag. De olyan a színe, mint az akasztónak és a kulcstartónak. Ezért most tavasszal még megteszi...

***
I acquired the key long ago. But I couldn't find its right place. So it got a cupboard. :)
Only the wreath is plastic here. But its colour is like the hanger or the keyholder. So it will do for spring...


Belülről most ilyen.

***
Inside is now like this.


Az akasztóhoz egy darab régi deszkát festettem le. Ugyanolyan színt kapott, mint a kulcstartó. A fa szív egyébként Ikeás és piros volt, biztosan ismeritek.

***
For the hanger I painted an old piece of timber in the same colour as the key holder. The timber heart is from Ikea and used to be red, you may have seen it.A fogantyúk sem mai darabok, bolhapiacról jöttek.

***
The knobs are also not new, found on a fleamarket.


Talán kulacstartó lehetett. Angol turiban találtam.

***
It may heve been a bottle holder. I found it in an English second hand.És a belső polc egy mélyebb zöldségesládából készült.
Majd még mutatom a változásokat, ha idővel belakjuk a szekrényt! :)
Most nagyon örülök neki így, ahogy van.

***
And the inner shelf is made from a deep vegetable case.
I'll show the changes when the cupboard will be inhabited with time! :)
I'm very happy with how it is now.


14 megjegyzés:

 1. A very interesting and nice blog.
  Greetings from Portugal

  Paulo Gonçalves
  http://viajaredescobrir.blogspot.com

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Thank you Paulo, I'm glad you visited my blog. :)

   Törlés
 2. Gratulálok az új szerzeményekhez, használd őket egészséggel, örömmel, sokáig! Sok-sok minden tetszik a képeken, de a szívembe most az a nyuszika fészkelte be magát... annyira, de annyira tetszik... :)))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ó, igen, a száz forintos kerámia nyuszi a zsámbéki böngészőből. Egyszer majd róluk is írok.
   Egy használt cikk kereskedés, nagyon jó bolt!

   Törlés
 3. Hogy ez milyen jó ötlet!!!!! Valami hasonlóra gondoltam régebben,bár az inkább polc lenne a teraszra, a kertben levő kis szerszámos házban tartom a kerti cuccokat,vagy a teraszon árválkodnak hol ebben,hol abban,így a kerti cipőm időnként tele van falevéllel,vagy bármivel.:)
  Nagyon hangulatos és praktikus!!!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm, örülök, hogy tetszik, még inkább, ha sikerül ötletet adni! Az a fontos, hogy kéznél legyen. Ezért bízom én magamban, hogy most aztán rend lesz! :)

   Törlés
 4. Gyönyörű lett, én is valami hasonlót szeretnék a kerti eszközök tárolásához.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen! Ne habozz, vágj bele, itt a tavasz! :)

   Törlés
 5. Nem is gondoltam volna, hogy a Vaterán ilyen dolgokat is be lehet szerezni, ráadásul ilyen jó áron! Nagyon ötletesek!!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A Vaterán mindent be lehet szerezni! :)))
   Örülök, hogy tetszik!

   Törlés
 6. Névtelen24/3/14 10:10

  Már tegnap elolvastam a bejegyzésed de annyira tartalmas és részletgazdag,hogy nem tudtam írni hozzá,mert álmos voltam....
  Szóval amit kis szekrénynek nevezel,az valójában egy hokedli amiben a lavórt tartották,és mikor az esti mosdásra került sor,akkor a tetejére rakták.Micsoda praktikus holmi,igaz?A szekrény is fantasztikus darab,szépen berendezted és most már a régi kulcsnak is van helye;-))
  A zöldséges láda is csuda klassz,sokszor gondoltam,hogy beszerzek néhányat,de úgy zavar az az izé,amivel összekapcsolják,fertelmesen randa :-/ Így rózsásan is jól mutat,megy a gumicsizmádhoz:-)
  Amit az angol turiban vettél,az szerintem tudod mi?Kiránduláshoz italtartó,láttam hasonlót a Tilda Napsugaras otthon 93.oldalán,nézd csak meg;-))
  Szóval minden megint nagyon hangulatosra sikerült-szekrényestől, apró kiegészítőstől:-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves vagy, jó, hogy írtál!
   Hihi, a lavórosból van ám még egy, mert ebből sosem elég. Talán az üvegházba megy majd.
   Figyelj, igazából olyan zöldséges láda, amilyenre én vágyom, még sosem jött be Magyarországra. :)))) Ezekkel a kamu ládákkal van tele az összes környékbeli zöldséges. Na, de majd egyszer!
   Kulacstartó, igen, én is erre gondoltam. :)))
   És az a Tilda könyv nagyon jó...

   Törlés
 7. Névtelen24/3/14 10:45

  Khmmm.kulacstartó helyett kulcstartót olvastam,kéretik elnézni....

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Akkor más is azt fog olvasni! :)))))

   Törlés