Szeretjük a pizzát, viszonylag gyakran sütök, főleg ilyen értékes napokon, mint a mai, mikor itthon vagyunk mind és bőven akad más elfoglaltság, mint konyházni.
Ma tonhalas pizza készült, pont úgy, ahogy mi szeretjük.
Mártás:
2 fej apróra vágott fokhagymát kicsit futtassunk meg 2 ek olívaolajon
Erre jöhet 500 gr dobozos paradicsompüré. Nem konzerv, nem sűrített, hanem a dobozos fajta.
Dobjunk bele fél marhahúsleves kockát és egy tk szárított pizzafűszert. (Nálam Kotányi.)
Ha forr, mehet bele egy kisebb evőkanál méz. Az édes íz kell bele, de ha nem muszáj, ne használjunk cukrot.
A végén sűrítsük 50-60 gr puha sajtkrémmel, én ebből is fűszereset használok.
Ez a szósz akár két nagy pizzára is elég, mindig sokat csinálok, mert szeretjük utólag is locsolgatni, vagy tunkolni a megsült pizzát.
Tészta:
Régen máshogy sütöttem pizzát, de Illéskrisz konyhájának gyors pizzatésztája nagyon bevált nekünk. Ízre, állagra, vastagságra, és az elkészítési idő szempontjából is tökéletes. Csak egy picit változtattam rajta.
380-400 gr lisztet mérjünk egy nagy keverőtálba és keverjük el egy 1 ek sütőporral.
Öntsünk bele 2,5 dl langyos tejet, 1 ek olívaolajat, 50 gr puha vajat, egy mokkáskanál sót, és egy mokkáskanál szárított pizzafűszer keveréket.
Gyúrjuk össze, és addig dolgozzunk vele, amíg már nem ragad a kezünkhöz. Hamar meglesz.
Ez a mennyiség pont a sütő saját tepsijébe illik, tehát egy nagy pizza lesz belőle.
Szabjunk sütőpapírt a tepsibe és a kezünkkel felülről kenjük ki kevés olajjal.
Erre jöhet középre a tésztagömb, amit egyenletesen nyújtsunk ki egy kis nyeles sodrófa segítségével, hogy minden sarokba egyformán jusson. ( Egy ilyen kis "derékszögű" sodrófa nagyon hasznos eszköz, szívből ajánlom mindenkinek.)
Kb. 2 merőkanál szószt oszlassunk el a tészta tetején.
A paradicsomos alapon morzsoljunk el egy doboz aprított tonhalkonzervet.
Én nem szeretem, ha a hal nagyon nedves, előzőleg szűrőbe teszem, lecsepegtetem és ki is nyomkodom.
Szórjuk még a pizzára továbbá 2 nagyobb főtt tojást, amit előzőleg apróra daraboltunk, vagy gépben összeaprítottunk.
Mehet rá két szál felkarikázott újhagyma, és a tetejére reszeljünk 25 dkg sajtot.
200 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsül.
Egyszerűbb elkészíteni, mint leírni.
Más feltéttel is finom, bátran próbáljátok ki.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése