2018. szeptember 21., péntek

Az ültetőasztal ősszel / The Potting Table in Autumn



Az őszi ültetések egyik legkedveltebb eleme számomra, mikor egy újabb adag kisvirágú árvácska érkezik a kertbe. Finom, édes illat lengi be az előkertet ilyenkor, mert még mind együtt várakoznak, hogy szétszórjam őket mindenfelé a cserepekbe. Lassan eljön ennek a munkának is az ideje. Az ültetőasztalom is felkészült az újabb szezonra. :)










2 megjegyzés:

  1. Névtelen21/9/18 19:32

    Kedves Modeszta!Végignéztem az eddig írt bejegyzéseket,összegezve, minden jó és ötletes,mint mindig.A vitaminokkal kapcsolatban,a lányok reggel mindig egy kiskanál mézet,és néha gerezd fokhagymát kaptak.Bennünket elég jól elkerült az influenza,keveset hiányoztak. A teaház is szuper lesz,remélem sikerül majd még elmenni kertlátogatásra,és láthatom élőben. A kis tököket külön kötötted vagy esetleg régi pulcsi-v-párna maradékból?? Az ültető asztalka is jól felszerelt,és az árvácskáknak nem lehet ellenállni.Ilyen színű volt nekem is tavasszal,de már most is ilyet néztem múlt héten a piacon.Holnap megyek,mert előbb a kis krizantémokat és mini tujákat ültettem.A kis fejű árvácskákra szoktam mondani-"olyan kedvesek".Bár a félfutó muskátlim és a verbéna most a legszebb,(nincs az a forróság),de azért egy kis őszt kell már becsempészni.Pár helyen köztük,kibújtak a régi árvácskák is.Úgy hogy csak had készülődjön az őszi dekoráció.Már gesztenyét és makkot is szedtem díszíteni,és persze a dísz tök sem maradhat el.Persze közben belül is díszítünk.Már Te is sok mindent csináltál,és még lesz ötlet ahogy megismertelek.Szép őszt,és jó munkát kívánok!Bocsi ha sokat írtam!Üdvözlök Mindenkit! Judit

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Judit, nyugodtan írhatsz sokat, szívesen olvasom, elnézést, ha elcsúszom a válasszal néha. Igazán örülnék, ha találkozhatnánk még a jövőben kertlátogatáson, megtisztelnél vele! Most tényleg nagyon szépek a virágok, az egynyáriaknak is jólesik a hűsölés. A dekorációval jól haladok, még tervezünk mi is termésgyűjtő kirándulásokat. :))Mi is szép őszi napokat kívánunk!

      Törlés