2017. február 5., vasárnap

A mi bábszínházunk / Our Puppet Theater



Ha vasárnap, akkor bábszínház!
Szerencsére nekünk nem kell mindig bemenni a városba egy jó kis előadásért, megoldjuk itthon. :)

A bábszínházunkat úgy 6 éve készítettem, mikor Albert még egészen kicsi volt. Azóta már átesett egy kisebb felújításon, pl. a feliratot is le kellett cserélni, mivel ugye Alízzal bővült a társulat. :) 

Egy kb. 1x1m-es lapos kartondobozból készítettem. Hajtogatott vastag kartoncsíkok segítségével alakítottam ki benne az ablaknyílást. A hátuljára nagy kihajtható támasztó füleket kapott, hogy stabil legyen.
A falu megrajzolása után kifestettem az egészet, majd alkoholos filccel átkontúroztam. 
Ilyenkor, téli délutánokon nagy szezonja van. Úgy látom, még sok előadást meg fog érni a mi kis színházunk. :) 














4 megjegyzés:

  1. Ez annyira aranyos és olyan jó, ha van a háznál! De valahogy nem bírom rávenni magam, hogy csináljak egyet. Régen, amikor még nem voltak gyerekeink, az óvodába annyi bábot varrtam, hogy szerintem kiégtem. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, látod. Én is csak azért építettem bábszínházat, mert én meg bábot varrni nem tudok. :) Egyébként ma már egyszerűbben csinálnám, csak akkor annyira adta magát ez a doboz. Albi ikeás ágyának a fejvégének volt a doboza. Amint felszabadult, elkezdtem kattogni, mit kellene belőle csinálni. :))

      Törlés
  2. Én idén a lányimtól (5 és 3 évesek) karácsonyi ajándékban kaptam egy általuk készített kartonpapír bábszínházat. :) Természetesen színdarab is járt hozzá. A szereplőket is saját kezűleg készítették. Persze ki mások lehettek a figurák, mint a Mi családunk! :)
    Lehet ennél csodásabb ajándékot kapnia egy édesanyának? (No mindehhez, azért eszmei szerzőnek szükségeltetik egy csodás apuka is.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj, de nagyon jó ez!:)))
      Szívmelengető, örök emlék!
      Persze mi tudjuk, hogy különleges férjek, apukák nélkül nem menne ez így!

      Törlés