2016. szeptember 1., csütörtök

A névnapi piknik / Nameday Picnic



Eljött ismét. Az ősz első napja. Hihetetlen, de úgy érzem, egy nap alatt visszarázódtam a szokásos rutinba. Fehér ing, iskolatáska, jövés-menés, egész nap a zsebemben a slusszkulcs, szemem az órán, a nap beosztva. Az iskolaillat, árnyékban parkolás, hónom alatt a kulacs, ceruzahegyezés, egyeztetés a teniszedzővel....
De tegnap még....! a nyár utolsó napján csodaszép helyen kirándultunk.
Augusztus 24-e a gyermekeink napja, Alíz és Albert névnapja egyben. Aznap nem voltunk itthon, de még mindenképpen a nyári szünetben szerettük volna pótolni a köszöntést. Idén a martonvásári Brunszvik kastély parkjába vittük őket egy igazi jó kis ünnepi piknikre. Ez a hely csodás, egyedülálló kis angolpark, puha fű, árnyas fákkal a pihenéshez, és tágas terekkel a labdázáshoz. nyugalmas, csendes, hétköznapokon különösen.






Mindenkinek megvolt a maga batyuja, vagy kosara, amit cipelt, húzott a célig. :)


Hűtőtáska és piknikhátizsák egyben. Szeretem.



Lizi kosarában fügés csokitortácskák becsomagolva.


Az elemózsia: csirkés-brokkolis tésztasaláta, zöldség, fokhagymás ropogós, tonhalas-paradicsomos szendvics barna kenyérben, sonkás-sajtos szendvics házi buciban. A gyerekek kedvenc innivalói mellett nekünk, felnőtteknek erős fekete tea mézzel és narancslével keverve. (Próbáljátok ki, nagyon jó! :))





Jólesett egy kis változatosság, hogy nem a kertünkben ünnepeltünk, és a nagy séták, a finom napsütés. És, hogy repülhetett a frizbi, amekkorát csak tudott. :)





A mi kis Alízunk. Nevének jelentése: nemes, bölcs. 
Aki megmagyarázza, hogy azért nem tudja megenni ma az ebédet, mert neki fogtündér lakik a szájában. :)
A mi nagyfiú Albertünk. Nevének jelentése: nemes, fényes.
Aki egy választékos gondolkodó, aki azt mondja, azért nem vette észre egész délután a kis barátját a többiek közt a csoportban, mert idézem: "kiválóan beleolvadt a környezetébe". :)


11 megjegyzés:

  1. Ezt mennyire jól kitaláltad! Persze, cuccolás, kis energia belefektetés, de megérte. Nagyon klassz kis piknik lett! :)
    Á, ugyanilyen termoszra adtam le a rendelésemet múlt héten a Jézuskánál. :)
    Az utolsó mondatokon nagyon jót nevettem! Elképesztőek ezek a gyerekek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg megér egy kis odafigyelést, hiszen nincs minden nap ilyen alkalom!
      A termoszt nagyon szeretem, igazából ez a dolgozós termoszom, jólesik a munka végén, hogy pont olyan meleg az itóka, amilyennek szeretem!
      A kölköcskék meg...tényleg igazi gyerekek! :)

      Törlés
  2. Minden elismerésem az ötleteidért!!!!Nagyon szeretem én is ezt a kastélyt!!!!!Gyönyörű hely,de még sosem jutott eszembe,hogy itt rendezzek pikniket.:) Ami késik,nem múlik, hiszen inspirációt adtál.
    Csodálatos ajándék-gyermekeitek vannak!♥

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Épp most írtam valakinek a facebookon, hogy egy alkalmas hely kell a dolognak és garantáltan emlékezetes nap lesz. Egy kis fűben pihenésre, eszegetésre tényleg nagyon jó ez a park, itt nyugodtan letelepedhet az ember, teszik is sokan. Mi nem vagyunk egy nagy parkban piknikezős nemzet, az ember nem pakol ki bárhová. De ide örömmel! Próbáljátok ki ti is!
      A gyerekeink...tényleg különlegesek. Fontos nekünk a nevük is...<3

      Törlés
  3. Csodálattal néztem a képeidet. Nálunk kivitelezhetetlen egy ilyen piknik és ezt sajnálom. Ilyet én max a barátnőimmel tudnék szervezni magunknak, de nem gyerekekkel. Nálunk minden ilyen törekvés 5 perc után valamiféle katasztrófává változik és ez igazán fáj, mert jó lenne így is élni egy picit.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, biztosan vannak olyan gyerekek, akik nehezebben bírják az ilyen fajta dolgokat. De ez nem feltétlenül baj, csak ebben is, mint annyi másban nehéz néha nekünk felnőtteknek... Azt hiszem, én is annak köszönhetem a sikert a családban, hogy Albi olyan érzékenyen és jól reagálja le ezeket az ötleteket. És ő a minta a kicsi előtt...nem tudom, talán ezért. De barátnős változatban sem olyan rossz ám! :))

      Törlés
    2. Hát, biztosan vannak olyan gyerekek, akik nehezebben bírják az ilyen fajta dolgokat. De ez nem feltétlenül baj, csak ebben is, mint annyi másban nehéz néha nekünk felnőtteknek... Azt hiszem, én is annak köszönhetem a sikert a családban, hogy Albi olyan érzékenyen és jól reagálja le ezeket az ötleteket. És ő a minta a kicsi előtt...nem tudom, talán ezért. De barátnős változatban sem olyan rossz ám! :))

      Törlés
    3. Ahhha, most nekem is kátszer jelent meg...néha kérdezik tőlem, miért jelenik meg duplán a hozzászólás, mikor csak egyet nyomnak. Fogalmam sincs. :))

      Törlés
  4. De jó, ez a hely tényleg mesés, én pár éve jártam arra és rögtön belopta magát a szívembe:) Csodálatos gyerkőceid vannak, csupa élmény lehet velük minden eltöltött pillanat!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, csudapofák, az már biztos! :)))))

      Törlés