2016. szeptember 9., péntek

A mi kerti zuhanyzónk / Our Garden Shower

Mi is lehetne annál jobb hír, mikor szeptemberben meleg hétvégéket és szép időt ígér a meteorológia. Mi több, igazi strandidőt jósolnak. 
Szóval akkor, amíg el nem felejtem...:) Ami késik, nem múlik, szeretném nektek megmutatni az idei nyár legújabb építményét a kertünkben. Íme a mi kerti zuhanyzónk. :)



Régóta vágytam egy ilyenre, és meg is találtuk a helyét, ami a sorházi kertünkben nem volt olyan egyszerű. Ezért csak ötletként írom, hogy kiválóan el tudok képzelni egy hasonló kis zuhanyzót a térbe állítva egy nagyobb kertben, stílusában harmonizáló tárgyakkal körbedekorálva, növényekkel körbeültetve, pláne egy régi bádog vagy lábas káddal! 
Amíg tervezgettük, hogy hol legyen, arra jutottunk, nem is nagyon szeretnénk, ha egyértelműen látszana, mert akkor nem olyan feltűnő télen sem, mikor kopárabb a kép, nyáron is sejtelmesebb, és még a tetőablakból sasoló szomszéd előtt is rejtve marad. :) És így is lett, nagyon jó kis sarkot találtunk neki a gyerekek Bagolyvára mellett, a vegyes ágyásunk bokrainak takarásában.



A zuhanyzóhoz vezető bejárat egy rózsaboltívnél indul, erre került egy kis tábla a bolhapiacos régi csapra akasztva. 



Maga a megépítés nem volt olyan nagy ördöngösség. Elegyengettük a talajt, kicsit megdöngöltük. Kiraktuk 40x40 cm-es beton kőlapokkal az Obiból. Erre került a (remélem) strapabíró ikeás kültéri padló, mely összepattintható elemekből áll. Ha úgy döntünk, egy pillanat alatt fel is tudjuk szedni télire. Van egy pici lejtése, a víz  szépen el tud szivárogni. 





A zuhanyzó egyik oldala tehát a Bagolyvár (a gyerekek faházának) fala, másik a telekhatáron húzódó magas kerítéselem. A régi zsalugáterrel kombinálva, ami a többi oldalon is körbefut. 


A kiegészítők többségét használtan találtam, vagy régebben meg is volt már itthon, a nagy galvanizát polcos elem pedig ikeás. 






Ilyen kis "családi" kőrakást többet is gyűjtögettünk az évek során, ez most Németországból jött haza velünk az egyik folyóból, ahogy a gyerekek kis emlékkövei is a kosárban, amik gyönyörű színváltáson mennek keresztül, ha víz éri őket. 




Mivel már van egy komolyabb locsolókanna gyűjteményem, az eredeti tervem az volt, hogy azokkal oldjuk meg a kézi zuhanyt, de aztán mégis új, ikeás kannákat választottam. Kisebbek, könnyebben tisztán tarthatóak, és jobban tetszett, ha egyformák vannak egymás mellett, három egyforma régi kannám pedig nem volt. Illetve fontos volt, hogy ilyen irányban álljon a fülük. A képeken nem látszik, mert már elraktuk, de van egy háromlábú, locsolótömlőre csatlakoztatható zuhanyrózsa állvány is, ami beállítható "kiegészítésképpen", ha nincs kedv kannázni. De miért is ne lenne? :))




A kannák húzókája egyszerű, barkácsáruházakban, vagy gazdaboltban is beszerezhető vastagabb kötél. El kell kapni a technikáját, hogy hogyan billen legjobban a kanna, és akkor remekül működik. A gyerekek is elérik a végét (ez volt a lényeg), és még nem esett senkinek a fejére, (ez volt a másik lényeg)!




Egy kis meleg vizes rózsás lábfürdő...hogy jó-e valamire, azt nem tudom, de az illata mennyei! :)


Nagy öröm, hogy elkészült, és talán még lesz is lehetőségünk kicsit pancsizni benne az idén. 




8 megjegyzés:

  1. Hú, nagyon vártam már ezt a bejegyzést, mert amikor a nyáron Nálatok voltunk, hazaérkezéskor apukám kérdezte, hogy "Na, mi volt?". És nekem egyből ez a részleg jutott eszembe, mert valahogy ez olyan terület, amit tudtam, hogy apunak is élmény lenne. Szóval vasárnap találkozom vele és meg is mutatom neki, amiről már meséltem. :)
    Amúgy meg eldobom az agyam! Elképesztőek vagytok! Imádom! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :))) Örülök, ha tetszik, és édesapádat külön is üdvözlöm, megtisztel a figyelme! Klassz családod van, de talán már mondtam. <3

      Törlés
  2. :) A bejegyzés feléig azon tanakodtam magamban,hogy :gyönyörű,de hol van az a zuhany már?:)
    Aztán kiderült.
    Nekünk még gyerekkoromban is volt kerti zuhanyunk,agy tartály volt felette,abban melegedett a víz. A tartályunk már megvan,úgy,ahogy a ruhaszárító állványa is, de a Férfi a telken dolgozik minden szabadidejében.:( Akinek van kertje ,minek annak még telek is? ( bánatos sóhaj.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, az ember nagyon tudja szeretni a kerti /telkes munkát, meg hát nem is lehet magára hagyni a dolgokat, menni kell. De fontos megpihenni és élvezni is, amiért annyit dolgozunk!

      Törlés
  3. Zseniális persze mi mást is lehetne rá mondani!!Képzeld, az a helyzet van, hogy nagy lakásnézőbe kezdtünk. Praktikus okokból csak itt a városban maradnánk. Naná nekem a konyha után a legfontosabb a kert, de sírni tudnék sokszor. Ami jó lenne házügyileg annak az udvara vagy ki van padlózva, vagy teljesen kövezve. Fű csak mutatóba. Tudom én hogy sokan nem szeretnének a kis szabadidejükben a kerttel bajlódni. Minden alkalommal eszembe jutsz, nekem már csak a tiétek az etalon. Remélem azért majd megtaláljuk az igazit hamarosan.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De aranyos vagy, és nagyon sokat fogok gondolni rád, mert nagy dolog előtt álltok! Azért jó lenne, ha nem kellene betont törni a kertben! Szívből kívánom, hogy megtaláljátok a legjobbat, és már a kellemes és izgalmas tervezési időszakba kerülj!

      Törlés
  4. Névtelen19/9/16 09:42

    Egyszerűen tündéri ez a kerti zuhany, első látásra beleszerettem! Sajnos most úgy alakult, hogy egy időre a belvárosba kellett költöznöm, így csak egy kis erkélyem van, de szeretnék valami hasonlót kialakítani: http://lakberinfo.hu/kert/kerti-butorok/2016-02-25-praktikus-ikea-kulteri-butorok-es-otletek-kis-alapteruletu-erkelyre-es-teraszra/ Ha ismét kertes házban fogok lakni, mindenképp mevalósítom az ötleted! :)
    Üdv, Joli

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Joli,
      nagyon örülök, ha tetszik, annak különösen, ha sikerül másnak is ötletet adnom. Kívánom, hogy teljesüljenek az álmaid, de addig is ezek között az ikeás kis erkélyek között is vannak hihetetlenül jók!

      Törlés