2016. augusztus 12., péntek

Levendulás citromfűszörp / Lavendel Lemon Grass Sirup


A Limara péksége blogról jópár éve hallottam először, mikor egy kedves szomszédunk átjött hozzánk egy nyári napon. Friss levendulát kért kölcsön, mert épp Limara oldaláról főzőcskéztek.
Azóta készítem én is Limara levendulás mentaszörpjét, néha mentával, csak nálunk az idők folyamán úgy alakult, hogy több a citromfű a kertben, mint a menta és ez a szörp azzal is nagyon finom. A szörpök már elkészültek egy ideje, de most tudtam feldíszíteni az üvegeket egyéb befőzéseim közben. Ezt általában így csinálom. Egy egyik szemem a tűzhelyet lesi, közben a  szabad pillanatokban díszítek egy előző kört. Ez az elfoglaltság maga a nyár, isteni színek, ízek, illatok! :)







7 megjegyzés:

  1. Hű, ez nagyon finom lehet!!! :o)

    VálaszTörlés
  2. Mert mindennek meg kell adni a módját!... és Te aztán megadod... szemnek is kedve, biztos, hogy ízre is finom! :)
    Legyen szép hétvégétek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, Neked is jó hétvégét! :)

      Törlés
  3. Jaj, de kis csinosak! :) Úgy látom, nem tétlenkedsz nyáron sem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A nyár nem pihenésre való, nem tudtad? :))
      Ma üldögéltem este a fogorvosi székben, a fiatal dokinő meg folyton elnézést kért. :D Megnyugtattam, hogy csinálja csak nyugodtan, ez az én welness órám itt nála :) Kérdezi, hogy vannak kicsi gyerekeim? Mert a múltkor egy anyuka belealudt a fogfúrásba. :))))

      Törlés
    2. :) Igen-igen! Az ősz másabb lesz. Jó a sok jövés-menés, befőzés, aktív gyerekezés, de azért amikor ősszel kicsit lenyugszunk, maradunk a fenekünkön, az egyik már oviban lesz, na az már kicsit lazulósabb, mint a nyár. :)

      Törlés