Nyaralás után vagyunk ismét, tele a bajor konyha ízélményeivel, de azért ma már vágytunk valami ismerős házi finomságra. Mivel az utazás után az egész vasárnapot teljes pihenéssel szerettük volna tölteni, úgy döntöttünk, még friss kenyérért sem dugjuk ki az orrunkat. Ezért a család nagy kedvencét sütöttem, fokhagymás bucit.
A recept már szerepelt a blogon, de ismét leírom, hátha kedvet ébresztek hozzá.
A tésztát én kenyérsütő gépben készítem.
Hozzávalók:
250 ml langyos víz
500 g liszt
2 teáskanál só
1 evőkanál cukor
1 evőkanál olivaolaj
2-3 gerezd zúzott fokhagyma
1 zacskó szárított élesztő
A hozzávalókat ebben a sorrendben teszem a gépbe.
Az élesztőt a tetejére szórom, vigyázva hogy ne érintkezzen a folyékony hozzávalókkal.
A gépet tésztakészítő fokozatba állítom.
Ha elkészült, óvatosan kiteszem a tésztát egy deszkára, 12 részre osztom, kicsit megformázom lisztes kézzel.
Sütőpapíros tepsin hagyom állni 15 percet.
Bevagdosom a tetejét, megkenem egy kevés tejjel.
A sütő legalsó rácsára egy hőálló tálba kevés vizet teszek.
180 fokra előmelegített légkeveréses sütőben kb. 20 perc alatt megsül.
A család libasorban vonul utánam, ahogy még forrón elviszem az asztalra. :)
Én is vonulnék, ha ott lennék! Még a képek láttán is összefutott a számban a nyál, hát még ha az illatát is érezném... :)
VálaszTörlésAh, ne is mondd, én elvileg nem eszem ilyeneket már este, alig várom a reggelt.:) Úgyhogy beállok a sorom végére. :))
Törlés"... beállok a sorom végére." :) :) :) Mmmmm...
VálaszTörlésMilyen ízélményekben volt részetek? Perec, kolbász, párolt káposzta?
Igen! :))
TörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésÓ, mit nem adnék most egy ilyen buciért! No de holnap én is elkészítem, szerintem nálunk is lesz libasor. ;-)
VálaszTörlésÉs ugye lesz szívemet melengető/fájdító bajor beszámoló is?
Összeszedek pár képet! :))
Törlés