2016. július 25., hétfő

A harmadik születésnap / 3rd Birthday



Beatrix Potter angol írónő XIX. sz. végi angol meséi rabul ejtették a családunkat. Mi felnőttek is szívesen nézzük, olvassuk ezeket a történeteket, a kisfiunknak is kedvence volt a sok kedves mesefigura, és a kislányukkal is sikerült megszerettetni a kor vidéki Angliájának hangulatát, az írónő által megálmodott bájos állatfigurákat és a különleges rajzokat. Olyannyira, hogy most, háromévesen Alíz kedvenc meséje a klasszikus Nyúl Péter történet. A bátor és szemfüles kék kabátos nyuszi, akit csibészsége és a pocakja olyan vakmerőségre késztet, hogy félelmet nem ismerve még Gergelyfi bácsi kertjébe is bemerészkedik, hogy jól megtömje a bendőjét. Van is mivel, az öregúr kertjénél romantikusabb, angolosabb konyhakertet és veteményest elképzelni sem lehetne, minden megvan benne, ami a nyuszikat és az olvasókat mindig visszahúzza egy kis nézelődésre.

S ezzel már kezemben is volt a téma, és a helyszín: idén Alíz születésnapját a konyhakertben ünnepeljük a paradicsom és paprikapalánták mellett, a ribizlibokrok tövében. :)
Mivel mással, mint veteményest mintázó házi készítésű tortával, közepén az elveszített kék kabátkából és papucsból készített madárijesztővel.
Rengeteg friss zöldséggel, és a nagy kerti taligában hozott ajándékokkal. Bádog locsolókkal, szederágakkal és az erre az alkalomra varrt-hímzett szedertortával.
A kis ünnepeltünk örömét mi sem mutatja jobban, hogy másnap és azóta minden nap kéri, legyen megint Nyuszi Péteres szülinap!
Kicsi csúszással ugyan, de megérte kivárni az ideális alkalmat és egy szép időt hozó hétvégét.
Akik ismerik a történetet, azoknak talán élvezetesebb lesz a nézelődés, de szeretettel hoztam mindenkinek a szülinapi fotókból:















































25 megjegyzés:

  1. Jajj ez mekkora!!! Annyira bűbájos mindenestül! Gratulálok!
    Betrix Pottert mi is nagyon szeretjük, annyira, hogy már a róla készült filmet is megnéztük együtt, és még a 12 éves kiskamasz fiam is élvezte. Azok a répák a tortán miből vannak?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük! :)
      A répák marcipánból vannak. Spar-ból szoktam hozni Ausztriából. Egy-egy dobozzal mindig jó, ha van itthon, muffinra, répatortára díszítésnek.

      Törlés
  2. Édes kicsi Alíz! Utólagosan is boldog születésnapot! :)
    Hát ez a szülinap valami elképesztően aranyos lett! Tényleg érdemes volt rá várni. Most pár ötletet lopni fogok, mert hónapok óta benyújtotta Dani az igényét, hogy nyuszikás /Találd ki, mennyire szeretlek/-es szülinapot szeretne. Eléggé hasonló a két téma. :)
    Mami! Le a kalappal előtted most is! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága vagy, köszi...hát volt tényleg minden...vírus 1, majd vírus 2, vihar, hideg, de kivártuk a megfelelő időt. Mindig hétvégén tartjuk a szülinapokat, ha betegség, vagy más közbejön, inkább toljuk picit. Alízét különösen jó mindig a szabadban tartani. :)
      A Találd ki mese is annyira édes! Az enyémek is szeretik.

      Törlés
  3. Beatrix Potter ellenállhatatlan mesevilága életre kelt... :)
    Köszöntöm a kis 3 évest!
    Vajon Lizi megmutatja majd nekünk azt a kis étkészletet, amit kapott?

    Más. Fantasztikus az a kis almafa, mennyi gyümölcsöt nevel!
    Szoktad permetezni is?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük a köszöntést! Van egy fotó középtájon az étkészletről, mert neki természetesen ezzel terítettünk.
      A kis fa egy Balerina almafa, néha kicsit többet, néha kevesebbet terem. Nem szoktuk permezni, eléggé ellenálló.

      Törlés
  4. Hát nagyon irigykedek, persze csak jó értelemben:-), a kertetek valami csoda, mennyi szépség!!!és már egy ideje olvasom a blogodat, és mindig ügyelsz a részletekre! Boldog szülinapot a kislánynak!:)

    VálaszTörlés
  5. Ki nem szeretne Beatrix Pottert?
    Csodaországot teremtettél! Valódi mesevilág! Valódi szereplőkkel! Boldogság áramlik a kék szemecskékből! Kérdem én -ki nem lenne boldog hasonló családban?
    Isten éltesse sokáig a három éves Aliz t egészségben, boldogságban!
    Gratula a családnak! Kellemes volt nézelődni és ugyanakkor elgondolkodtató! ☺

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök, hogy így látod! Igyekszem emlékezetes állomásokkal gazdagítani a gyermekkorukat! :)

      Törlés
  6. Tegnap este Bálint hívta fel a figyelmemet a posztra, egyszer csak felcsattant a fotelban ülve, hogy "milyen jópofa Alíz tortája!" :) Még a pasik is leskelődnek nálad. ;) Csak ámulok ezen a csodavilágon! Olyan jó nálatok gyereknek lenni! Felnőtt szülinapot is vállalsz? (mondjuk az enyémet :) )
    Isten éltesse az ünnepeltet! ♥

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A pasikat a hasuk hozza, látod? :))))
      Természetesen vállalok, teraszos-kemencében sütögetőst.
      Jaj, nektek pont van is ilyen, és bocs, de én nem tudok kemencében sütni. :))) Megbeszéltük?

      Törlés
  7. 🌺🐇🌸🐇🌼🐇🌸🐇🌺

    VálaszTörlés
  8. Most könnybe lábadt a szemem ... és nem a hagymáktól az asztalon!
    Isten éltessen Benneteket, maradjon körülöttetek mindig ez a meghitt mesevilág!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük Barbi, ezen igyekszem, amíg csak lehet! :)

      Törlés
  9. Wow! Le a kalappal!Nagyon jól sikerült megeleveníteni a mesét! Minden részlet nagyon eredeti!Isten éltesse a kis ünnepeltet!: ) Anno a szeder tortáról azt gondoltam, hogy Alíz Csodaországban lesz a téma (abba is van nyuszi), de ez sokkal jobb, én is szeretem Beatrix Potter meséit! ; )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ne is mondd, kicsit megkéstünk a szülinappal betegségek, a rossz idő és egyebek miatt, úgyhogy a végén már alig tudtam termő szederágakat szedni. És elfelejtettem szólni Papának, így esténként szép csendben lelegelték a szedret Lizivel. :)))

      Törlés
  10. Kedves Modeszta! Minden olyan varázslatos! Mesés hangulatot varázsoltál megint! Az embernek olyan jó hangulata lesz, én mindig kapok egy kis plussz inspirációt Nálad! Lizinek sok sok boldogságot, micsoda Nagylány! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hihetetlen, hogy milyen gyorsan nőnek a gyerekek! Titeket is olyan jó volt látni a héten! Köszönjük a köszöntést és mindig örülök, ha jól érzed magad "nálunk". :)

      Törlés
  11. Kedves Modeszta! Minden olyan varázslatos! Mesés hangulatot varázsoltál megint! Az embernek olyan jó hangulata lesz, én mindig kapok egy kis plussz inspirációt Nálad! Lizinek sok sok boldogságot, micsoda Nagylány! :)

    VálaszTörlés
  12. Nem találok szavakat. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lizi is így volt vele. (Mert sikerült előtte teljes titokban tartani. :))

      Törlés
  13. Modeszta, honnan sikerült beszerezned a Beatrix Potter könyveket? (sehol nem lehet kapni - legalábbis a Nyúl Péter kalandjait). :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én a gyerekkönyvekkel mindig a Pagonyban kezdek! Most is van, úgy látom.
      www.pagony.hu

      Törlés