2016. május 17., kedd

A Virágtündér / The Flower Elf

Mindig azt lesem a kertben, hova ültethetnék még klemátiszt. :)
Szép kis gyűjteményt ápolgatok már évek óta, nem tudom megunni ezeket a változatos, tündöklő virágokat. Nemrégiben tárultak ki az egyik kedvencem, a Mrs. N. Thompson klemátisz szirmai és ilyen hatalmas, olykor 20 cm-nél is nagyobb virágokkal vár bennünket haza az előkertben. 
Talán a mi kis Virágtündérünk hajában érvényesül legjobban a szépsége. :)




11 megjegyzés:

  1. Kezdek megvilágosodni, ugyanis az anyósomtól kaptam valami óriás virágú növényt, amit el is ültettem a kiskapu mellé, erős a gyanúm, hogy az klematisz. Csak nem futós :)
    De az tuti, hogy a nagymamám falusi virágoskertjében hatalmas lugasra ez volt futtatva.
    Nagyon nem vagyok még képben sok virág nevével kapcsolatban. Pont néztem egyik nap a "Kertész leszek"-et, bemutatott egy virágot, a csillagfürtöt. Tyű, mondom, ez mennyire szép, erre kiderült, hogy már van nekem olyanom, csak nem tudtam a nevét. :)
    Béna kertész-kezdemény vagyok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A kis majdnem hároméves meg olyan szép, hogy a virágot nem is látom tőle. Nagyon sokat változott Lizi, nagylányosodik. :)

      Törlés
    2. Csillagfürt....naugye! :)))) Jók ezek a műsorok!
      A klemátisz nem fut ám magától, támasz kell neki és fel kell kötözgetni. Azért még nézegesd egy kicsit, mert futósnak kellene lennie. :))
      A nagyszülők falusi virágoskertje mennyire egyszerű volt, nem volt túlspilázva, környékén sem jártak a kis öregek a latin neveknek. Mégis megvolt benne minden , amit kinevelt a föld és sziporkázott, illatozott, csak úgy ragyogott nyáron, sőt egész évben.

      Törlés
    3. Lizi...annyira szép és izgalmas ez az időszak.
      Csupa gyors és látványos változás! :)

      Törlés
    4. Na, ha kinyílik a kiskapu melletti növény, majd lefotózom és megkérdezem Tőled, hogy is hívják. :)

      Törlés
  2. Ó, de gyönyörűséges kis virágtündér él nálatok! ♥
    És a klemátisz! Mióta kertem van, szeretnék, de eddig mindig elmaradt. No de majd most! Már látom, ahogy meghódítják a két pajtakaput.
    Még kérek képeket!:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Élőben Bettusom, élőben! :)))
      A klemátisz gondozása nagyon egyszerű, az ültetésre kell odafigyelni és gondosan takarni a tövét. Hálás lesz, ha jól érzi magát a pajtakapu mellett! :)

      Törlés
  3. Ohhhh gyönyörű!! A hátsó szomszéd kertjében van kétféle szín is és pont odalátok a konyhaablakból amikor mosogatok. Így egy kicsit olyan mintha nekem is lenne.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt hittem, azt írod, hogy így sokkal jobb mosogatni. :))
      Én is bambulászni szoktam kifelé az ablakon olyankor.

      Törlés