Végre elérkezett az eperszezon, megjelentek az utak mentén az árusok. Az első igazi nyári illatélmény az eper illata számomra, legalábbis a rózsák virágzása előtt. :) Ilyenkor minden nap hozunk haza friss epret és mindig csak annyit veszünk, amennyit meg tudunk enni aznap . A befőzést leszámítva persze.
A következő sütit gyakran készítem, szezontól függően többféle gyümölccsel is szeretjük, pl. málnával, áfonyával, szederrel, ribizlivel, cseresznyével.
Pont ilyen vasárnapokra való, mikor rengeteg a teendőm és nem szeretnék sokat időzni a konyhában. De mégis jólesne a kinti munka közben egy kis finomság a délutáni kávé mellé. Nagyjából negyed óra alatt el is készül:
Egy pitetál aljára babapiskótát tördelek. (Lehet hozzá házilag is sütni valami egészségesebbet, de most tényleg nagyon siettem.)
Vanília pudingot főzök a leírtak szerint, mutatom is, én melyik fajtát használom.
Amikor elkezdene forrni, beleszórok negyed kiló áttört túrót. Simára keverem, mikor megrottyan, leveszem a tűzről és beleöntöm a pitetálba.
Akkor jó, ha a piskóták eltűnnek alatta.
Szépen elterítem és még kihűlés előtt kirakom felezett, megmosott, papírtörlővel leszárítgatott eperrel.
A hűtőben hamar összeáll, a piskóta jó puhára szívja magát.
Nem túl édes, de ha finom az eper, akkor finom a süti is. :)
EPERDESSZERT hozzávalói:eper, porcukor, citrom leve, citromfagylalt a cukrászdából.:)
VálaszTörlésAz epret vékonyan felszeleteljük, porcukorral meghintjük. Ráfacsarjuk a
citrom levét és készen is van: tálkákba porciózzuk - a levével együtt -
és egy-egy gombóc citromfagylaltot teszünk a gyümölcs tetejére.
Ha van, mentalevéllel díszíthetjük.
Gyors desszert kertészkedő hölgyeknek. :)
Köszönöm a pudingos zacskó fotóját.
Az epres finomságod igen csábító.
Juuuj, citromfagyival....na, ezt is kipróbáljuk! Köszönöm. :)
TörlésKöszönöm a receptet. Pont tegnap gazoltam ki az epret, rengeteg virág van rajta. Ha érik, biztosan kipróbálom ezt a receptet is. :)
VálaszTörlésKicsit hasonlít az én kedvencemhez, leírom, hátha kedvet kap hozzá valaki. Az inkább kanalazós, de iszonyú finom. :)
Hozzávalók:
0,5 kg eper
25dkg túró
1 nagy tejföl
3dl habtejszín
nagy csipet só
1cs vaníliás cukor
5-6ek cukor
fél citrom héja és leve
12-15 babapiskóta
Piskóta, krém, eper, piskóta, krém, eper. És kész. Hűteni és megenni. :)
Nagyon jól hangzik, de ilyet már nem illik este 9-kor leírni! :))))
TörlésNálunk is van egy kis eper a konyhakertben, de inkább csak azért, hogy lássák a gyerekek a folyamatot. Nincs annyi helyem, hogy megtermeljem, amit megeszünk. :)
TörlésEgyik jobb, mint a másik!!!
VálaszTörlésNálunk még nem érett meg az eper a kertben, de annyi van, hogy mindet végigpróbálom, köszönöm!!!
Gluténmentes pudingport hol szerezted be? Még nem találkoztam vele.
Hajni
Nálunk is még csak virágzik az eper. Finom lesz, de kevés, szóval mi vásárolunk lelkesen!
TörlésA pudingpor CBA-s.
:)
Ez nagyon fincsi torta lehetett!!! Köszönöm a receptet! :o)
VálaszTörlésOlvasd a fentieket is! Jobbnál-jobb ötleteket írtak a lányok! :)
TörlésJelentem kipróbáltam, keksz volt itthon és áfonya , a túró ötletért külön köszönet zseniális!!!
VálaszTörlés