2015. július 2., csütörtök

C'est La Vie - a pincekávézó / C'est La Vie - Cafe in the Cellar



Ismét egy nagyon jó kis helyet szeretnék ajánlani nektek. Ha a nyár folyamán esetleg a Zsámbéki medence felé kirándulnátok, érdemes erre kanyarodni és belesimulni egy órácskára ebbe a miliőbe. 
 A C'est La Vie kávéházat Páty határában, egy borospincéből alakították ki, az ember könnyen elsuhan mellette a Biatorbágyra vezető úton, de mi megálltunk, kipróbáltuk és nem bántuk meg. Vissza is tértünk már azóta, legutóbb épp a Papa névnapját ünnepeltük itt a különleges ízekkel. Azért szeretek minden ehhez hasonló helyet, mert nem túl nagy, és minden apró részletében ott a gondos igényesség, minden zugában benne van a tulajdonos lelke. 
A kínálatról nem is beszélve. Étlap nincs, az ajtón belépve kedves kiszolgálás segít szóban eligazodni a pulton a helyben készült  finomságok között. És nem úgy van, hogy "na, akkor igyunk is valamit", mert a frissítők is mind egyedi, megkomponált ízek. 
Most először kérdezték meg, kérek-e mézet a kávéhoz...és milyen jól tették, már évek óta  mézzel kávézom, csak eddig erre senki nem gondolt. :)
Amíg készülnek a limonádék, részemről én szeretem a tárgyakat, üvegeket egyesével végigsimogatni a szememmel, nézegetni a kézműves ajándéktárgyakat a polcokon.
Nekem tetszik. Ízlelgessétek egy kicsit. :)


















10 megjegyzés:

  1. Micsoda véletlen! Pont most megy a szervezkedés egy baráti találkozóra, Pátyra. Az ott élő barátunk tegnap írta, hogy ide is be kéne ugrani. :)

    VálaszTörlés
  2. De jó!! :) No, majd ha otthon leszünk, elmegyek arra, megkukucskálom... :)

    VálaszTörlés
  3. szuper! meg kell nézni! :)

    VálaszTörlés
  4. Jelen pillanatban órákig ücsörögnék odabent! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ne is mondd! Én is. Vagy max. veled. Ha csöndben vagy. :))

      Törlés
    2. Egyedül mármint. :))))

      Törlés
  5. Csütörtök délután jövünk.

    VálaszTörlés