2014. november 24., hétfő

Együtt varrtunk Barbival / We sewed with Barbi



Igen, végre személyesen találkozhattam Barbival, vasárnap Solymáron jártam az első Barbi varr tárcavarró workshopon! :) Együtt mentünk Zitával, aki messzebbről érkezett, így már a szombati napon is csavarogtunk egyet együtt, pereputtyostul.
Mikor Barbi meghirdette a találkozót, Zitával elsőként jelentkeztünk, és egyetlen percét sem bántuk meg. Egy valóban jó kis közösség gyűlt össze egy hangulatos helyszínen.
Aki ismeri Barbi munkáit, érzi, hogy valami különleges, kifinomult nyugalom lengi körül a lényét. Szerény, türelmes, végtelenül precíz, alapos, kitartó, fáradhatatlan és imádja amit csinál. A hobbija mellett gyermekorvos, a fentiek miatt is nyugodtan rábíznám magunkat. :)
A barátnője, Szilvi is olyan személyiség, aki előtt nem jöttem zavarba, ha ügyetlenkedtem, kedvesen, türelmesen segített mindenkit.
A lányok a finom falatok mellett ilyen fogadtatásban részesítettek bennünket:



A helyszín egy gyerekekkel foglalkozó fejlesztőközpont hangulatos házikója volt, a Mosolygó, amit Barbiék egy nagyszerű szakmai közösséggel összefogva hoztak létre.



A sokféle alapanyagból mindenki a saját ízlése és stílusa szerint válogathatott. Önzetlen segítséget nem csak abban kaptunk Barbitól, hogy a legszebb kincseiből, csipkéiből válogathattunk, hanem egyes darabok beszerzési lehetőségét is megtudhattuk. És lépésről lépésre haladtunk előre...



Szabás, varrás, Barbi pedig segít, ahol szükséges.
Tárcát varrni nem is olyan egyszerű dolog, néha fel kellett állnom pihenni. :) 
Volt már egy tárcám Barbitól, sokat forgattam, vajon hogy készülhetett. Most még inkább megbecsülöm a belefektetett munkát, mert néha azt hittem, hogy a fémkeretbe való öltögetésnél letörik az ujjam. :))



 És a tárcám, már este, itthon. Kistáskának való, nagyobb méret, csodaszép anyagból. A medált és a fülbevalókat Barbitól rendeltem, el is készítette nekem vasárnapra, a levendulás szíveket pedig ajándékba kaptuk tőle. 
És ez a nap is ajándék volt, köszönöm! :) 



6 megjegyzés:

  1. Micsoda napotok volt! Kicsit irigykedem is, de azért jólesett felcsipegetni ezeket a "szépség-morzsákat", amiket elhoztál nekünk:)
    Csodás lett a tárcád(táskád) és az ékszerszett is mesés!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Óó, igen, az ékszer is gyönyörű! Jó lesz karácsonyra. Mármint viselni! :)

      Törlés
  2. Gyönyörű lett a tárcád!!! Az a kis rózsa kiegészítő nagyon tetszik! :o) Ügyes vagy!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon élveztem, hogy mi válogattuk össze a színeket és hozzávalókat!

      Törlés
  3. Hú, mennyi szépséges csipke!
    Én egyszer csináltam magamnak ilyen tárcát, most van terveben a felújítása, de azt csak magamtól itthon kitaláltam, hogy is kéne, aztán lett, amilyen lett. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez a tárcavarrás pont az a kategória, aminek soha nem állnék neki magamtól. Túl sokat kellene gondolkodni rajta. :)) Gondolkodni meg kinek van ideje? :))

      Törlés