2014. október 3., péntek

Jöhetnek a meleg holmik / Come, warm things!

Imádom a gyapjút és nagyon fázós vagyok. Így a két dolog együtt jár nálam. :)

***
I love wool and I'm cold quite often. So the two things go together with me. :)


A takarók mellett a meleg zoknik is előkerültek. Mert a zoknikat is szeretem és már lefagy a lábam. :) A kandallót védő rácson száradnak éppen.

***
Besides the plaids the warm socks are also here. Because I love socks as well and my feet are already freezing. :)
They are drying on the safety grid in front of the fire place.



Ezt a párost tegnap vettem a Deichmann-ban, nem teljesen gyapjú, de isteni kényelmes és meleg. Ma ki is öltözök valamelyikkel az esti altatáshoz. :)

***
I bought these pairs at Deichmann yesterday, not all wool but extremely cozy and warm. Today I'm going to wear them to the evening lullaby. :)


Az ősz-színű kockás takarókból egyet Londonból, kettőt Skóciából hoztunk. Olyanok, mint az angliai emlékeink. Öregek, de örökké velünk vannak. :)

***
One of the tartan plaids in autumn colours is from London, two from Scotland. They are just like our British memories. Old but they are always with us. :)


A bordó-natúr kockás kb. 8 éves modell az Ikeából, és a két barna is ikeás, a múlt hónapban vettük Ausztriában. Azt nem tudom, itthon lehet-e kapni. Ezek egyforma plédek, kétoldalasak, nagy szarvasok várják rajtuk a karácsonyt. Isteni illata van és nagyon meleg!

***
The dark red striped ones are 8-year old models from Ikea, and the two brown ones are also from there, we bought them in Austria last month. I don't know if they are available here. They are identical but their sides are different with big deers waiting for Christmas on them. They smell great 
and are very warm!




A gyapjú kardigánt pedig turiztam... tökéletes, imádom. 

***
And the wool cardigan is from a second hand shop...just perfect and I love it. 

 

Jöhet a hideg!

***
The cold weather can come!


13 megjegyzés:

  1. Ebben nagyon hasonlítunk...:o))) Én is fázós vagyok és szeretem a gyapjú dolgokat :o)
    Képzeld, nemrég turiztam én is egy hosszú, szürke tiszta gyapjú kabátot szuper állapotban! :o)))
    A gyapjú zoknikból pedig sose lehet elég...:o)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye, hogy ugye? Na még a sapkák, az a másik....:))

      Törlés
    2. Oh, ne is mondd! Elővettem a téli cuccok dobozát és meglepődtem mennyi sapka, sál meg kesztyű van benne... Tavaly elég sok Tildás egy ujjas kesztyűt varrtam gyapjú pulcsiból, mert hát nem tudok kötni...

      Törlés
    3. Hú, ezt én is kipróbálnám, de el sem tudom képzelni, hogy kezdjem. Nincs kedved egy bejegyzést feltenn róla? :))

      Törlés
    4. Megpróbálhatom...:o)))

      Törlés
  2. Micsoda hangulat! :) Azt hiszem, azért szeretem annyira a blogodat, mert ez olyan valóságos! Nem amolyan internetről összevadászott, szép képes, beállított helyszínes inspirációs blog, hanem valódi. Szép és élet is van benne! Na meg persze inspirál is. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaaaj, de jó, hogy így gondold, köszönöm! Na, azért ennél kicsit annyiban valóságosabb, hogy a takarók pl. nincsenek általában összehajtva. :)) Zoknik is kicsit szanaszét. :)) Ha már itt tartunk, a mesekönyvek isszanaszét, meg a Legok is szanaszét, meg a.....nnna, van élet nálunk, igen! :DD
      Nagyon köszönöm, hogy mindig jössz és írsz, jólesik!

      Törlés
    2. Ne is mondd a takarókat.! A nappaliban levő kuckózós takarókat napjában 20x tűröm össze, mert Dániel ahányszor elmegy mellettük, rögtön gombócot csinál belőlük vagy egyszerűen csak ledobja a földre. nem tudom, mi lesz velem, ha Julcsi is beindul. :)
      És a Lego is ismerős. :)

      Törlés
    3. Opsz, én ide egyszer már írtam valamit, de nincs itt....
      Szóval...a beindulás....nálunk szinteltolás van a nappaliban, a fotón is látszik , hogy lejjebb van a fotel, mit a kandalló, látszik egy kicsit a lépcső. Hát ez a lépcső most nagy kedvenc...huhh :))) Bár annak idején Albi sem esett le egyszer sem...

      Törlés
  3. Bizony jöhetnek! Ma szürke, esős, hűvös nap volt... :(
    Mióta vágyom én is egy kandallóra...! Valszeg soha nem lesz... :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Utólag már bonyolultab is beépíteni egy kész lakásba...Nálunk úgy volt, hogy ezeket a sorházakat kb. 50%-os készültségben lehetett megvenni. Minden ilyen lakásban készítettek kandalló kéményt, és hagytak egy csúnya nagy beugrót a falban. Kicsit mi is tanakodtunk, mi legyen a nagy lyukban? Könyvespolc? Azt méretre készítette volna asztalos. Befalazzuk? Az sem annyira olcsó. Így végül rákényszerítettek bennünket a tüzelésre. :) Természetesen akkor ez drágább megoldás volt a többi között, de sok éve vissza is hoz a rezsiből rendesen. Most már nagyon örülök, hogy megcsináltuk.

      Törlés
    2. Igen, ezért írtam azt, hogy nem valószínű, hogy lesz még... újat már nem fogok építeni, a régiben meg nincs helye... de lehet, hogy veszek egy elektromos műgiccs-kandallót... :-DDDDD

      Törlés
    3. Na hallod, én láttam már olyan szép elektromos kandallót, hogy majd elájultam! :)))

      Törlés