2014. augusztus 6., szerda

Tea Tóninál / Tea with ToniTóni a kisfiunk keresztapja. Alsó-Ausztriában él, egy gyönyörű kerttel körülvett mesés kis házban. A szubalpesi klímán pompázó kertjét, ami telis-tele van lángvirággal és egynyári növényekkel, már megmutattam egyszer itt a blogon.
A minap is meglátogattuk és azt hiszem, a gondos vendégszeretet és a kert idei arca megér egy újabb sétát nála.

***
Toni is the godfather of our son. He lives in Lower-Austria, in a fairy tale house surrounded by a wonderful garden. I've already shown his pompous sub-alpine garden filled with phlox and annuals.
We visited him the other day, and I think the careful hospitality and the look of the garden are worth another show.


 Maga Tóni sem tudja igazán, hogy a hegy felé hol ér véget a kertje.

***
Not even Toni knows exactly where his garden ends on the hill. Minden nyáron nagyon várjuk, hogy eltölthessünk néhány kellemes órát a kertben a vendégeként. Az már csak hab a tortán, hogy ilyenkor szokta nekem adni a Country Homes and Interiors teljes előző évadát, amire neki Angliából van előfizetése. :))

***
We hardly can wait every summer to spend a few pleasant hours in the garden as his guests. And there's a giveaway that I get all issues from the previous year of Country Homes and Interiors for which he has a subscription in England. :))Tóni naponta egy órát ingázik Bécsbe autópályán, amit én teljesen meg is értek. Az ő birodalma és annak rendben tartása maga a tökéletes kikapcsolódás!

***
Toni commutes one hour to Vienna on highway every day that I fully understand. His empire and its maintenance is the perfect relaxation!


16 megjegyzés:

 1. Gyönyörű ott minden... én is szívesen teáznék ott (is)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kicsit irigylem a klímáért. Locsolni még nem nagyon láttam... és mégis minden nagyobb, mint nálunk. :) A teát meg Angliából hozza, úgyhogy szót se róla...:))))

   Törlés
 2. De jó, hogy én is vendég lehettem! (még ha csak virtuálisan is)
  Nagyon kellemes hangulatú kert!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kicsit szuszogtató. :) Bár ez konditól függ. :)

   Törlés
 3. Köszönöm a sétát! Élveztem! :) Lehet, holnap megnézem még egyszer, de előtte készítek magamnak egy jó teát :)))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Holnap még lesz séta, addig teázzunk. :)

   Törlés
 4. Csodálatos lakás, mesebeli!
  Bárcsak nekem is lenne valaki, aki megajándékozni a Country Homes and Interiors lapokkal:(

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagy szerencse, tudom! Meg is becsülöm őket! :))

   Törlés
 5. Gyönyörű helyen lakik Albi keresztapukája! Vagy inkább tündér keresztapuka! :o) Hisz ilyen hely csak a mesében van!!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igazából ez Alsó-Ausztriában teljesen átlagosnak számít...Én már attól is odavagyok, ha kocsiból tátom a számat, hogyan élnek a vidéki emberek.

   Törlés
 6. Hú! Itt még vendégeskedni is jó lehet! Élni meg pláne. :)
  Azért azt a kupac magazint elég sokan irigyeljük ám! :)

  VálaszTörlés
 7. Névtelen7/8/14 21:16

  Gyönyörű környék,gyönyörű táj,élhető életforma.......Nálunk is vannak gyönyörű helyek,de ritkán látni igazi ízlést,bájt és mindazt amitől ilyenné válik,válhat valakinek az élete./Hozzáteszem:tisztelet a kivételnek!/Valószínű az itteni mentalitással lehet a probléma,mert ha csak kitesszük a lábunkat" arrafelé",rögtön meglátjuk AZT ami nekünk nincs............

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Engem nagyon inspirál ez a rendezettség mindenfelé! Ha Ausztriából hazajövünk, mindig rendrakási, kertmetszési mániám van. :))

   Törlés
 8. Milyen gyönyörű! Ilyenkor kezd el hiányozni a szívemnek az erdő... :)

  VálaszTörlés