2014. február 21., péntek

A holland és a tulipán / The Dutch and the tulip

 Hollandia. Csak úgy eszembe jutott. Mert annyira szeretem a tulipánokat és mindig úgy van, ha tulipánt kapok, vagy amikor a kertemben is nyílnak, mindig eszembe jut, mennyire szeretnék elmenni Hollandiába. A tulipános, szélmalmos vidékre.
 Annak idején, mikor a Papa elvitt minket Kölnbe céges útra, átautóztunk az egyórányira fekvő Maastrichtba. Fél nap jutott tehát Hollandiára, délután már Belgiumban voltunk, este ismét Kölnben. :) Ha van kedvetek egy kis holland városi hangulathoz, tehetünk egy sétát Maastrichtban. Tavalyelőtti fotók következnek és néhány hangulatkép a mai étkezőnkből. :)

***
The Netherlands. It just came to my mind. Because I like tulips so much, and as always when I get tulips or they bloom in my garden I keep thinking how much I'd love to go to the Netherlands. To the country of tulips and windmills.
It happened that Daddy took us with him on a business trip to Cologne, and we drove to Maastricht that was one hour from there. We had a half day for the Netherlands, in the afternoon we were already in Belgium and back in Cologne in the evening. :) If you're up to some Dutch city mood, we can take a walk in Maastricht. Below are pictures from two years ago and some new ones from our dining room. :)


Országúton Maastricht felé. Egy sáv az autósoknak, kettő a biciklistáknak.

***
Country road to Maastricht. One lane for cars, two for cyclists.

  

Kenyérbolt.

***
Bakery.


 Sajtbolt.

***
Cheese shop.


Keskeny házak a Maas partján.

***
Thin houses on the bank of the Maas.A virágárus és a motorja.

***
The florist and her scooter.


 A pályaudvar.

***
The railway station.


Aki az autóját sem találja meg egy bolt előtt, az itt ne menjen biciklivel a vonathoz.

***
If you can't find your car at the shopping mall, you shouldn't cycle to the train here.


Bolhapiac az állomás előtti téren.

***
Flea market opposit the train station.


Ott a kis kancsóm az árus kezében! :) Éppen lett volna más is, ami tetszett, de a fapados repülőn már így is a súlyhatáron voltak a bőröndjeink. És még a fapapucsoknak is be kellett férni. :)

***
There's my little pot in the hands of the seller! :) I could have found other things as well I liked but for the budget airline our luggage was already at the weight limit. And I had to squeeze place for the wooden shoes. :)


És a kancsó itthon. Jellegzetes kézzel festett Delft porcelán.

***
And the pot at home. Typical hand painted Delft ceramic.


És a kistestvére a bakancsosról :))

***
And its little sister from the Bakancsos flea market! :))

 Hát így jártunk...egyszer ott jártunk. Nagyon szép nap volt, de biztos, hogy Hollandiából ennyi nem volt elég!! A legfőbb álom, hogy elmegyünk egyszer a Keukenhof parkba. Fapadossal. Két gyerekkel. Két bőrönddel. Mert álmodozni jó! :))

***
So it was...we were there once. It was a nice day but for sure I could not get enough from Holland!!! My biggest dream is to go to the parks of Keukenhof. On a budget flight. With two children and two baggages. Because it's good to have dreams! :))10 megjegyzés:

 1. csodálatos, köszönöm!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Aranyos vagy Rita! Örülök, hogy tetszik. :)

   Törlés
 2. Nagyon átjött a hangulat! Mennék én is!!!!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Addig is tulipánt a Lidl-ből sok színben, olcsón! :)))

   Törlés
 3. ♥♥♥ Köszönöm, hogy megosztottad velünk!!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm, hogy jöttök és megnézitek!

   Törlés
 4. Köszönöm szépen ezt a kirándulást! Ma már másodszor vettem részt rajta :) Tegnap éjjel is végigjártam az utat, csak írni nem volt már erőm... :)
  Csodálatosak az itthoni képek is!
  ... és igen, álmodozni nem csak szabad, hanem kötelező s! :)
  Szép hétvégét kívánok!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ugye? Azért álmodozom sokat, mert oda is vissza szeretnék menni, ahol már voltam, oda meg pláne, ahol még nem is! :)))

   Törlés
 5. Névtelen25/2/14 10:00

  Nagyon hangulatosak a képek,a város is....véleményem szerint mindenkinek van egy "álom"országa amit szívesen megnézne,ahol eltöltene egy- két hetet vagy akár éveket.....

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ez így van, ahogy mondod! Nekem pl. Anglia! :)) Éltünk is ott egy kicsit, de csak azért, hogy mindig visszavágyódhassunk.

   Törlés