2017. november 12., vasárnap

Az első hópihék / The first SnowflakesMég mindig nem tudom megszokni, hogy ilyen hamar sötétedik. 
Pedig egy ideje már elkapott az ünnepváró hangulat. Hímeztem, kötöttem már karácsonyra, az ajándékokkal nagyon jól állok, összeálltak a színek, a képek, hogy mit, hogyan szeretnék majd decemberben.
Bent melegszünk a ropogó tűz mellett és élvezzük a csendes vasárnap délutánt. Papa barkácsol a konyhában, a háttérben zörög a karácsonyi Pettson és Findusz DVD, én pedig szabok a gyerekek lábánál a nappali padlóján. 
Egyszerű, de gyönyörű anyagot találtam, épp az idei karácsonyunk hangulatában. Bájos kis hópihékkel, és épp ezekben a színekben gondolkodom. 
A terítőt már megvarrtam belőle az étkezőasztalra és készül még egy-egy Mami-Alíz kötény a téli sütögetésekhez, a maradékok anyagból pedig adventi zsákocskák kerülnek majd a naptárba.
Ti hogy álltok? Aki szeret saját kézimunkákkal készülni, már tudja, hogy nincs is olyan sok idő hátra...:)

11 megjegyzés:

 1. De izgi! :) Elképzeltem a jelenetet és nagyon tetszik! :) Mi nagy sétára mentünk délután, Julcsi, Beni, Apa, Lou kutya és én. Nagyon jó volt a csendes, késő őszi időben nézelődni. Pár perccel ezelőtt pedig teszt üzemmódban voltam. :)))) Én nagyon szeretek pillanatokat (is) ajándékozni a gyerekeknek és mivel egy ideje már csak zuhanyoznak, ezért ma megleptem őket egy gyertyafényes relax fürdővel. Óriási volt az öröm! Nem győzték mondogatni, hogy ezt sohasem fogják elfelejteni. :) Ott üldögéltünk velük a gyetyák fényében és beszélgettünk. Szóval ezt adventi ajándékként becsempészem még egyszer a kis zsákjukba. Már csak három hét és indul a bontogatás! Nagyon szeretem időszak!!!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Azt én is úgy szeretem, mikor egy "apróságot" is annyira tudnak szeretni, hogy sosem fogják elfelejteni. :))) Élményeket adni, na ez az, ami nagyon fontos! Meg a bontogatás is! :))

   Törlés
 2. Csodás anyagot találtál! Én sajnos eléggé el vagyok maradva a kézimunkákkal, de remélem majd behozom a lemaradást...
  Pettson és Findusz nálunk is nagy kedvenc! :o)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Egyre hosszabbak az esték, lemaradás behozására valók! :))
   Hajrá, hajrá, biztos nagyon szépeket alkotsz majd!

   Törlés
 3. Átolvastam és lehet, hogy félreérthető voltam... Ők a kádban, mi kisszéken üldögéltünk a kád mellett.... :))))))))

  VálaszTörlés
 4. ez egy csodaaaa, minden megtörténhet, hiszen piros hó esik! :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Most végre megcsinálhatunk mindent, amihez eddig nem volt kedvünk. :D

   Törlés
 5. Jaj, de jó ez az anyag! Egyszerűen itt Kaposváron nem lehet kék karácsonyi-téli anyagokat kapni,mindig ezen szenvedek. Itt leragadtak a piros-zöld-arany színekben. Pedig az étkezőnk elvileg jégkék lesz idén, csak nagyon nehéz ebben a színben gyűjtögetni. :)
  Kíváncsi vagyok, miket alkotsz. Szépek lesznek, biztos vagyok benne. :) Üdv a családnak!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Cserhegyi András boltját ismered? Be kell menned, ha Pestre jöttök, de sajnos hétvégén nincs nyitva.

   Törlés
  2. Igen, ismerem. Kb. 7 évvel ezelőtt rendeltem tőle anyagokat.Lehet, hogy most is ez a verzió lesz, mivel szombati napon megyünk. :)

   Törlés