No ebből sem veszünk többet boltit. Nagyon finom! :)
A kicsi lányomnak ígértem valami finomságot élete első szavalóversenyéért (egyedül színpadon, mikrofon előtt csini ruhában, izgi) amin végül szép eredményt ért el, így nyammoghatott kedvére ő is és az egész megkönnyebbült család is. :D
A receptet a neten találtam, kicsit átalakítottam, és biztosan nem utoljára készítettem el.
50 dkg darált háztartási keksz
25 dkg vaj
2 dl tej
20 dkg nádcukor
3 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
2 ek rumaroma
1 csomag vaníliás cukor
A tetejére:
20 dkg étcsokoládé
kevés vaj
1 ek napraforgó olaj
Keverjük össze a száraz hozzávalókat, a darált kekszet, kakaóport, és a vaníliás cukrot. Egy lábasban melegítsük addig a tejet, vajat és cukrot, míg a cukor elolvad. Ha kész, a rumaromával együtt adjuk kekszes keverékhez, és kézzel alaposan dolgozzuk össze.
Béleljünk ki egy közepes tepsit sütőpapírral, (nálam két kisebb, egyenként 21x24 cm-es tepsiben készül). Kézzel egyenletes vastagságban oszlassuk el a masszát a tepsiben, a tetejét nyomkodjuk szép egyenesre. Pihentessük a hűtőszekrényben legalább egy órát. A kis darabokra tördelt csokoládét egy kis vajjal olvasszuk fel, majd keverjük el benne az olajat. Terítsük be vele a hideg kekszes masszát, és simítsuk el a csokit szép egyenletesen. Mehet vissza a hűtőbe, míg a csoki is teljesen meg nem dermed. Ha kész, egyben kiemelhető a sütőpapírral a tesiből. Éles késsel szépen szeletelhető.
Ha még szeretnéd fokozni, duplázod az adagot, és az egyik felébe kakaópor helyett capuccinó port teszel, és két rétegben teszed a tepsibe, alul a sötét, felül a viágos, és rá a csoki. mmmm
VálaszTörlésAztaaaa....köszi :)
Törlés