2018. április 19., csütörtök

Az ültetőasztal / Potting Table


A héten sikerült elkészítenem az "új" ültetőasztalkámat, aminek már nagyon itt volt az ideje tekintve, hogy nem szeretek örökké térdelni az ültetésnél. Ezzel most jelentősen lecsökken majd a térden és fenéken töltött órák száma. A kényelmi és praktikus szempontok mellett arra is odafigyeltem, hogy dekorációs elemként is szépen beilleszkedjen a  kertbe. 
Mert ugye nem is én lennék..:)))
Számomra nagyon fontos, hogy a kertben elhelyezett tárgyak összhangban legyenek egymással. Minden egyes darabot szeretek, és ez így lesz az új asztallal is, ez már biztos! A szívemnek kedves stílusban gondolkodva adta magát a dolog, hogy egy régi fiókos parasztasztal legyen az alap. Erre került egy bádog tálca, ami pont elég nagy méretű  munkafelület lett az ültetéshez. Imádom, hogy pereme van, mert sokkal könnyebben tisztán tartható, azonkívül szabadon áthelyezhető. Két kis fém virágtartó álvánnyal egészítettem ki az asztalt, valamint mindkét oldalára akasztókat csavaroztunk. Elférnek rajta a leggyakrabban használt eszközeim,  és mindig kéznél lesz alatta egy nagy vödörnyi házilag készített, frissen szitált komposzt. Mindennek jutott hely, amire a szívemnek-lelkemnek szüksége van ültetés közben. 




















4 megjegyzés:

  1. ÓÓÓ, istenem, nálad még ez is gyönyörűűű:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon kedves vagy, köszönöm szépen!
      Ha már szem előtt van egész évben, szeretem, ha jólesik ránézni :)

      Törlés
  2. Névtelen23/4/18 15:10

    Kedves Modeszta!Nagyon mutatós asztalkát készítettél.Jó ötlet,sokszor én sem tudom milyen helyzetet vegyek fel,és sajnos fiatalabbak nem leszünk.Szeretném kérdezni,hogy a bádog tálca régi v.új szerzemény,és merre lehet kapni ha mostani.Mindig elfelejtettem,a másikon a levelet megkaptam,köszönöm válaszodat.Jó kertészkedést!Üdv:Judit

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Judit, a bádogtálcát bolhapiacon vettem, de láttam már ilyet többször sőt, alumínium változat is van belőle, azt is piacoltam, bár az kisebb. Szerencse kell hozzá, de érdemes nézegetni! :)

      Törlés