2018. április 14., szombat

A pattogatott kukorica fa / The popcorn tree



Kertecskénkben kétség kívül az egyik legérdekesebb fa ez a  csüngő ágrendszerű díszőszibarack.
Mélyen lehajló ágainak szépségét az adja, hogy egyszerre kétféle színű virágok borítják, sőt a fehér és rózsaszín szirmok akár egyazon virágon is megjelennek..
Hivatalos neve Prunus persica 'Orlóci Kiméra', a Füvészkert jelenlegi igazgatója, Dr. Orlóci László nemesítette.
A gyerekeim pattogatott kukorica fának hívják, messziről tényleg ilyen a kipattanó bimbóival :))
Őt is, ahogy a legtöbb növényünket jelentős kedvezménnyel, cudar állapotban találtam, de néhány év alatt életerős fácskává fejlődött, ami gyönyörű díszként hajlik a stég és a tó vize fölé áprilisban.







5 megjegyzés:

  1. Névtelen15/4/18 16:51

    Kedves Modeszta!Ez csodaszép,ahogy meghajol az ága,még alatta el is lehet bújni.Tényleg érdekes a kétféle virág rajta,még nem láttam ilyet.Főleg a színe tettszik,szeretem ezeket a színeket.Nálunk pár utcában,japán díszcseresznye fák vannak végig,gyönyörűek ilyenkor a rózsaszín színük.Sajnos elég hamar lehullanak az a baj,de akkor meg az utca egy virágszőnyeg,úgy is szép.Ti meddig tudtok gyönyörködni benne? Olyan szép,ahogy napról-napra zöldülnek a fák,és minden virágzik.Kellemes időtöltést a kertben.Üdv:Judit

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony nagyon vártuk már a tavaszt és most minden színét, illatát csak úgy szívjuk magunkba. A díszcseresznye fasorokat én is nagyon szeretem!
      Az lenne a jó, ha a virágbomlás után nem jönne nagy szél, mert nálunk általában ezen múlik, hogy lefújja-e elvirágzás előtt a szirmokat...

      Törlés
  2. Milyen különleges fa! Csodaszép!!!

    VálaszTörlés
  3. Üdv.:Ezer éve keresek ilyen fajtát, de nem találok. Tudnátok segíteni? Köszönöm szépen!

    VálaszTörlés