2017. április 14., péntek

'Evereste' díszalma / Crab Apple Tree 'Evereste'



A minap írtam róla, mennyire örülök, hogy virágos húsvétunk lesz idén.
A kert napról-napra változik, az egyik legszebb díszalmafánk is teljes pompájában ragyog. Nagyon szeretem ezt az 'Evereste' fajtát, annyira szép, ahogy a sötétrózsaszín bimbókból kibomlanak a fehér virágszirmok.  A kicsi kertünkbe tökéletes a termete is, nem beszélve az őszi színeiről. Télen pedig a nappali ablakából figyeljük, hogyan csipegetnek a kis narancspiros almáiból a madarak. A terasz elé ültettük, a kerti konyha ablakából kukucskálva is gyönyörű látványt nyújt most a napokban. És micsoda élet van körülötte! Méterekről is hallani, ahogy zümmög-dong az egész fakorona, a gyerekek mindig behúzzák a nyakukat, mikor megállnak alatta, és már futnak is tovább :)
Még egy kis kézimunkázásra is megihletett ez a fa, ezt a képet a kislányomnak hímeztem pár éve, azóta is a szobáját díszíti és emlékeztet bennünket egész évben ezekre a szép tavaszi napokra.








4 megjegyzés:

  1. Ahhh gyönyörű és szívet melengető!! Vidám húsvétot kívánok!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük Szilvi, nektek is legyen nagyon szép ünnepetek! :)

      Törlés
  2. Gyönyörű a kertetek! Én is azon izgultam, hogy elég meleg legyen a virágzáshoz és beporzáshoz, hisz csak akkor lesz gyümölcs, de talán sikerült a méheknek elvégezniük a munkát még a rossz idő beállta előtt :o)
    Annyira kedves az a hímzett kép! ♥

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, én is épp néztem, mi jön jövő héten! 100 km-es szél...:)))
      Na, de örüljünk annak, ami van, a virágoknak, az ünnepnek.
      Legyen szép húsvétod!

      Törlés