2017. április 17., hétfő

Az idei húsvéti asztal / This Year's Easter Table



Hűvös, de ragyogó, napsütéses reggelre ébredtünk húsvét hétfőn. A teraszunk kellemesen felmelegedett a kerti konyhás szegletnél, így ide terítettem az ebédhez. Amíg a gyerekek a Nyuszit várták és azt lesték az ablakon keresztül, mikor viszi el a neki kikészített répát, én kényelmesen elkészültem. Ma már működött a sütőm, mert Papa ideiglenes állványt eszkábált az egyébként beépíthető sütőnknek, így végül lett ebédünk az ünnepre, ami jó hír. :) De mivel napok óta konyha nélkül vagyok, a süteményekkel most nem én dolgoztam, az egyik legfinomabb cukrászdai zserbó került az asztalra. A túrós-barackos kifli el em jutott az tányérig. :) És az igénytelen, de annál finomabb ostyafűből készítettem tojásfészket egy ikeás mandulatortácska tetejére.:)) Konyha nélkül túlélni az ünnepet nem egyszerű mutatvány, de az élet nem áll meg. A répa eltűnt a kertből, ahogy mindig, a nyuszi itthagyta érte cserébe az ajándékait a bokrok alatt, ahogy mindig, a tojásgyűjtő tarisznyák megteltek ahogy mindig. Mindenki boldog és elégedett, és csak ez számít.

















7 megjegyzés:

  1. Névtelen17/4/17 19:43

    Kedves Modeszta!Már vártam a húsvéti asztal dekorációt,ami az idén is elnyerte a tetszésemet. Szeretjük a kék színt mi is,főleg a fiatalabb lányom gyűjti a porcelánokat, mivel kék konyha az elképzélése.A pöttyös piteforma hol kapható?Torta receptet lehet kérni?A nagy felújítás mellett is mindenre képesek vagyunk főleg hogy a gyerekek jól érezzék magukat.Kívánok még egy kis kitartást,és még szebb lesz minden.Minden jót!Judit

    VálaszTörlés
  2. A kék konyha nagyon szép lesz, érdemes elkezdeni a gyűjtögetést előre! :)
    A torta most konyha híján bolti, de legalább finom, ikeás.
    A pöttyös pitetál pedig Green Gate márkájú, itt lehet kapni: www.skanditrend.hu

    Kedden jönnek a konyha első elemei, úgyhogy lassan minden a helyére kerül. Jaj, az holnap van, de jó. :)Ünnepkor elvész az időérzék. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Névtelen17/4/17 20:55

      Köszönöm a címet.Jó is volt a hosszú hétvége,de jó mert csak négy nap és megint otthon lehetünk.Akkor szép holnapot,és jó rendezkedést.Üdv.Judit

      Törlés
  3. Milyen is lenne az asztal, mint szép! :)
    És üdítő látvány a kedves kis virágcsokor!
    És itt, az utolsó fotón elvarázsol a tavaszi zöld
    kert a virágzó fácskával. :)
    Csak ne okozzon kárt a hideg!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Kati! Jön most a nagy szél, ha ilyen idő van, általában 1-2 nap alatt leviszi az összes fánkról az összes szirmot, úgyhogy igyekeztünk kiélvezni a hétvégén a kertet.
      Örülök, hogy tetszett a csokor, ilyen nárciszom nincs, úgyhogy egy nénikétől jött a piacról.

      Törlés
  4. De szépséges minden! És Zsuzsi nyuszijai nagyon jól mutatnak a terasz "ablakában". :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Adri! Zsuzsi nyuszijai mindig ott vannak valahol szem előtt, még év közben is. :)

      Törlés